woensdag 28 april 2021

Festival Analog Eco

FESTIVAL ANALOG ECO
Grafische Werkplaats Den Haag
Di. 11 t/m vr. 28 mei 2021
 
(Foto: gezeefdrukte festival poster, design: Studio Saber, paarse inkt: Afterseason, restinkt van de industrie ontwikkeld door Aliki van der Kruijs, licht bruine inkt: natuurlijke inkt van walnoot) 

Festival Analog Eco van de Grafische Werkplaats staat in het teken van duurzaamheid. Welke kansen bieden schoon werken met duurzame inkten en materialen? Hoe kan je als maker bijvoorbeeld gebruik maken van plantaardig materiaal, bacteriën of restafval voor grafische toepassingen?

In Festival Analog Eco onderzoeken we hoe innovaties op het gebied van inkten, textiel en andere dragers een nieuwe beeldtaal kunnen bieden aan kunstenaars en designers. Het festival met het accent op textiel/fashion bevat een symposium, een expositie, workshops, talks en tours, pop-up presentaties en een publicatie. 
 


___________________________________________________

Graag nodigen we u uit voor het:
 

Online Symposium van Festival Analog Eco
di. 11 mei, 13.30-16.30 u.
Gratis, wel reserveren
Voertaal Engels

 
Festival Analog Eco trapt af met een online en gratis symposium om informatie én inspiratie te geven over het brede onderwerp duurzaamheid en textiel en dit in combinatie met de grafische technieken.

In korte presentaties vertellen kenners en makers over hun visie op duurzaamheid en textiel/fashion: Kim Poldner, lector ‘Circular Business’ Haagse Hogeschool; Simone de Waart van ‘Material Sence’, kenner en specialist op het gebied van materialen; Nanette Hogervorst, initiatiefnemer van platform ‘Our World’ en van ‘Sustainable Fashion Gift Card’. Makers vertellen daarnaast meer over hun eigen onderzoek: Aliki van der Kruijs, Dewi Bekker (Das Leben am Haverkamp) en Laura Luchtman (Studio Kukka).

Het webinar is gratis, wel graag reserveren
Lees meer over het symposium en de sprekers.

______________________________________________________

Festival Analog Eco wordt mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard  Cultuurfonds Zuid-Holland, Fonds1818, Gemeente Den Haag, Gravin van Bylandt Stichting, Pure Energie Fonds, Stichting Stokroos en Stroom Den Haag.

EXPOSITIE ANALOG ECO
 
De expositie Analog Eco vormt het hart van het festival en vindt plaats in de Grafische Werkplaats. De kunstenaars werkten afgelopen periode in de werkplaats en deden op verschillende manieren onderzoek. Nu presenteren zij dit onderzoek en nieuw werk. Deelnemende kunstenaars: Dewi Bekker, Yamuna Forzani, Laura Luchtman, Christa van der Meer, Annika Syrjämäki en Tiemen Visser & Lily Higgins.

12- 28 mei, ma. t/m za. 13.00-17.00 u.
Grafische Werkplaats, Prinsegracht 16, Den Haag, gratis toegang.
Gesloten met Pinksteren, extra open tijdens Hoogtij#65 op vr. 28 mei 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten