donderdag 18 maart 2021

Lierse kant in al haar pracht ....

 


Binnenkort is het Pasen en ieder jaar zie ik dan de aankondiging voorbijkomen van de expositie Lierse Kant van Fie van Dijk-Lagerweij.

Ook voor dit jaar was hij al gepland maar helaas is mw. van Dijk begin februari overleden. 

Lierse kant was haar passie en levenswerk, en gelukkig heeft ze er een paar boeken over geschreven zodat we nog steeds kunnen meeliften op haar kennis.

Als ik het goed begrijp is Lierse kant eigenlijk een tussenvorm tussen kant en borduren. Je maakt het met een naald op een ondergrond van tule. Een vorm van Broderie d'Art denk ik dan. Ik weet weinig van kant maar heb wel begrepen dat Broderie d'Art tegenwoordig Hot en Happening is.

Dus kan het leuk zijn om eens te kijken op de website van Fie die nog steeds in de lucht is. Daar vind je informatie over Lierse kant, plaatjes van haar werkstukken, en je kunt er haar boeken bestellen.

Ook kun je een leuk uitstapje maken naar het Belgische Lier - zodra dat weer mag van Corona- waar in een monumentale setting nog veel te zien is over Lierse kant en het maken daarvan. Zie de website van  Lier. En natuurlijk kun je altijd terecht op de website van LOKK voor meer informatie!


Lierse kant uit België


Geen opmerkingen:

Een reactie posten