vrijdag 26 februari 2021

Online presentatie Internationaal Klompenmuseum


De Nederlandse Kostuumvereniging organiseert de laatste maanden regelmatig online lezingen en presentaties. Die kun je gratis volgen door aan te melden via de website van de Kostuumvereniging. 

In maart is er weer een heel bijzonder onderwerp.

Op vrijdag 12 maart om 20.00 uur licht Bertus van den Hof, zeer enthousiast 'diversionair' bij het Internationaal Klompenmuseum, een gefilmde impressie over de grootste klompencollectie ter wereld toe. De verzameling van de gebr. Wietzes, de laatste klompenmakers in Eelde, vormde de basis hiervoor. Ondertussen zijn bijna alle landen hier vertegenwoordigd en zijn er maar liefst meer dan 2800 paar klompen en ander schoeisel met een houten zool te zien.

Cultuurvlogger Jelle Brouwer van Museum-tv maakte een aantrekkelijk filmpje bij zijn ronde door het museum. Niet alleen hij was bijzonder verrast door de tijdelijke expositie HOUT couture, iedereen die het museum binnengaat is dat. Ontwerpers uit Pakistan, Duitsland en Tsjechië en uit eigen land top ontwerpers als Marloes ten Bhömer, Denise Rosenboom en Tim Dekkers presenteren er hun meest extravagante ‘klompen’. Levensgevaarlijk om op te lopen, maar mooi! Bertus van den Hof weet alles van klompen en hun geschiedenis en zal na afloop graag vragen uit het publiek beantwoorden.

De online presentatie wordt aangeboden via Teams. Ca. 10 maart 2021 plaatst de Kostuumvereniging een link op haar website die op 12 maart gratis toegang geeft. De pagina op de website van de Kostuumvereniging vind je hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten