maandag 4 januari 2021

Het Quiltersgilde wenst alle textielliefhebbers een gelukkig nieuwjaar

Lieve lezers ,

Allereerst wens ik jullie namens het Quiltersgilde en natuurlijk ook namens mijzelf alle goeds voor 2021 

En terwijl ik dit verhaaltje schrijf  geniet ik van de laatste appelbol. Een traditie die ik heb overgenomen van Mem. Op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag werden wij met deze warme traktatie verwend. 


Met de oliebollen, een traditie van mijn lief zijn ouderlijk huis, is het een ander verhaal.  
Met de terrasdeuren wagenwijd open was er wel wat afname, maar natuurlijk niet zoals andere jaren. Ik heb dus nog bergen oliebollen over.

Mijn zusje leeft met mij mee en van haar kreeg is een link naar een recept voor het verwerken van oliebollen.  Het is volgens mij wel een caloriebom, ook in combinatie met de aanbevolen groentesoep,  of het dus zo verstandig is? 

Maar oké, dit is geen kook en bakblog dus nu richting de textiel. En omdat er de komende weken geen nieuwjaarsrecepties zijn van de buurt, van mijn kunstenaarscollectief en kunstvereniging, geen Zoo-Tex en teQStiel bijeenkomsten en ook het familiebezoek in Friesland er niet in zit, heb ik meer dan voldoende tijd om mij op de textiel te storten. 

Inmiddels zijn met enige vertraging de  bestelde flesje binnen en kan ik verder met het inkleuren van mijn roestproject.


Ondertussen kraken mijn hersens over het bijzonder leuke cadeautje van  40 jaar het  Vezel magazine (zie ook het blog van 24 december). Het wordt straks in mei tijdens het textielfestival in Leiden een feest van herkenning en het bewonderen van elkaars creaties. Het speldje heeft alvast een pontificale plaats op mijn planbord en ik zit te broeden op een idee hoe ik het ga maken. Ik vind het zo leuk, misschien maak ik er meerder zodat ik het al die dagen in Leiden aan kan passen aan mijn outfit. 

hartelijke groet,

Jo Huijsman

namens het Quiltersgilde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten