maandag 1 februari 2021

Online les voor een quilter

Ik had het nooit kunnen dromen en toch is het werkelijkheid geworden. Ik heb mijn allereerste online les gehad.

Misschien een idee ?

Zoals bij zoveel verenigingen staan de live ontmoetingen stil. Het Quiltersgilde probeert contact te houden door de web-site zo aantrekkelijk mogelijk te maken, zodat er voor de leden wat is te zien en te lezen. En zoals bij zoveel groepen, staat ook bij de groep teQStiel, waar ik lid van ben al enige tijd de bijeenkomsten on hold. Natuurlijk houden wij elkaar op de hoogte via WhatsApp, maar dat is wat betreft je werk toch behelpen.  Op initiatief van twee leden is er  geoefend met een online bijeenkomst.  Eerst was ik wel wat terughoudend, maar na de eerste ervaring ben ik om. 


Marjolein van der Stoep  van kunstacademie online gaf tijdens deze eerste sessie een inleiding en aan de hand daarvan kregen wij een opdracht. Later op de dag werden onze resultaten in een powerpoint presentatie door haar besproken. Het ging super goed en het smaakt naar meer. In februari gaan wij het zelf proberen en daarna in maart weer met Marjolein. Misschien is het een tip en brengt het andere  textiel groepen op een idee om ook online iets met elkaar te doen.

Sneeuw cadeautje

Vorige week werd ik verrast met een sneeuwcadeautje. Sneeuw betekent voor mij sneeuwverven. Dit keer heb ik geĆ«xperimenteerd  met jute touw. Het was nog wel even spannend of er voldoende sneeuw ging vallen, maar rond de klok van 24.00 uur had ik voldoende sneeuw om aan de slag te gaan.  

Met het resultaat ben ik hartstikke blij.

En hoe ik het ga verwerken? In ieder geval ga ik de technieken toepassen die ik heb geleerd van  Mathilde Jongbloed in het Handwerkcafe Zwolle.  Maar het moet nog even wachten tot na mijn 'hergebruik' werkstuk. 

Hergebruik

Aan dit project lijkt geen einde te komen. Ik heb net weer een aantal gebruikte filters gesloopt en ik ben nog lang niet aan het eind.  Hoewel, het kan maar zo zijn dat ik er geen uitdaging meer in zie en dan stop ik onmiddellijk. Dat is nu eenmaal het voorrecht van zelf baas zijn.

En daarom stop ik nu ook met mijn maandelijkse verhaaltje. Voor iedereen maar weer veel sterkte en wat een voorrecht dat wij in deze lockdown onze textiel passie hebben. En nog een opstekertje, de eerste sneeuwklokjes zijn er weer.


Namens het Quiltersgilde een hartelijke groet,

Jo Huijsman

1 opmerking:

  1. erg leuk zo'n online les! Ik heb er zelf wat moeite mee, maar het is wennen?
    Goed om aan je hergebruik werkstuk verder te gaan. en ja, eens wordt het lente, al ziet het er nu niet naar uit, de regen klettert tegen de ramen hier!

    BeantwoordenVerwijderen