donderdag 3 december 2020

PROJECT PARADE 2020-2021

Wie doet er mee?

Mieke Werners roept textielliefhebbers op om mee te werken aan haar project ‘Parade’.

Project Parade - Mieke Werners

In de expositie ‘Hulde’ in Museum De Kantfabriek in Horst hangen 3 hemden van Mieke en 1 hemd dat nog in proces is. Zie foto’s. Hiervoor vraagt Mieke jullie medewerking.
Zie hieronder haar oproep.


In 2021 heb ik  van 29 mei t/m 11 juli een solotentoonstelling in Museum het Leids Wevershuis.  Titel  van deze expositie is PARADE , genoemd naar de installatie die ik voor mijn solotentoonstelling HULDE in Museum de Kantfabriek (t/m 18 april 2021) maakte.  

Deze installatie PARADE wil ik uitbreiden met een vierde hemd.  Dit hemd zou ik dan willen maken van kleine stukjes  geweven werk, maar dan door andere textielliefhebbers gemaakt. 


OPROEP

Ik vraag daarom aan alle textielliefhebbers een creatief weefwerkje te maken dat ik dan verwerk om mijn installatie PARADE te voltooien met een vierde hemd.  Dit werk zal dan te zien zijn in mijn tentoonstelling in het Museum het Leids Wevershuis.

Er zijn vele alternatieve en eenvoudige manieren om te weven . Dat kan op een kartonnetje zijn; het kan ook op een eenvoudig weefraam gemaakt zijn, als het maar gemaakt is met  schering en inslag. Kleine stukjes weefwerk, ongeveer 20-20 cm. Laat je inspireren door gaten te maken en bijvoorbeeld dikke draden te gebruiken. Ook de draden van de schering  en inslag zijn voor mij belangrijk in de verwerking.

Belangrijk is dat het werkje geweven is van (liefst) WOL in de kleur crème. En dat ik van de deelnemers toestemming krijg het geschonken werkje ‘aan te passen’ (er in te knippen b.v.)

* Heb je zin om mee toedoen aan dit project, stuur vóór 1 februari 2021 een mail naar                  

                                             miekewerners@textielkunstenaar.com                  

2 opmerkingen:

  1. Heel fijn dat jullie aan mijn project Parade mee willen werken. Heb inmiddels diverse weefwerkjes opgestuurd gekregen. Er is daardoor een droom ontstaan: misschien wordt het wel een hemd van 2 meter!!!Groet, Mieke Werners, textielkunstenaar

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het insturen van een weefwerkje kan nog t/m 15 februari 2021.meer info, kijk op https://textielkunstenaar.com/oproep/

    BeantwoordenVerwijderen