maandag 7 december 2020

Leuk cadeautje voor quilt- en textielkustenaars

Door de Sint werd ik verwend met een super leuk boek. Graag wil ik mijn enthousiasme over dit cadeau delen. Wie weet is het een leuk cadeau voor de Kerst of gewoon om jezelf ermee te verwennen.  

Van creatief klein duimpje naar reuzenkunst.

Een boek voor de amateur of (semi)-professioneel kunstenaar.  In het boek neemt kunstcoach Marjolein van de Stoep je mee op reis langs kunstenaarsmythen, rammelende beeldtaal en kwelmonsters. Marjolein geeft inzichten en oplossingen waardoor je met zevenmijlslaarzen richting reuzenkunst snelt. 

Het is een boek met een bonus, want naast de oefeningen zijn er via een inlogcode extra oefeningen, videos en downloads beschikbaar.  Zondag  heb ik dus grotendeels doorgebracht met het boek, het tijdschrift Quiltnieuws van het Quiltersgilde  en natuurlijk ook kijken naar project Rembrandt .

Niet alleen lezen

Lezen is heerlijk, maar een dag zonder lapjes, draadjes en steekjes is niet compleet. Op dit moment ben ik bezig met het maken van heel veel kleine werkjes.  Het is een serie met de werktitel 'gevangen landschap'. Ik wil hiermee uitdrukken hoe de mensheid onze aarde belast. Het is nog wel even een ding om het proces onder de knie te krijgen. Ook mijn roestproject wat lang heeft stilgelegen ben ik weer aan het oppakken. Ik hoop dat  in 2021 de exposities doorgaan  en dat ik  nieuw werk kan laten zien. teQStiel exposeert in 2021  in Leiden? 

Dat is nu natuurlijk nog even een vraagteken. Zeker is dat het textielfestival in 2021 in aangepaste vorm doorgaat.   


De groep teQStiel waarbij ik ben aangesloten had een pracht plek in de Pieterskerk. Het is op dit moment nog  niet duidelijk of een live presentatie er in zit, maar lukt het niet, wij  hebben al idee├źn om het op een ander manier te gaan doen.  Dat is dan weer gelijk een leerzame uitdaging.  

Tot zover mijn verhaal en dit is tevens de laatste van het bijzondere jaar 2020 waar heel veel tentoonstellingen en festivals werden afgelast.  Ik hoop je namens het Quiltersgilde volgend jaar maandelijks via dit blog te ontmoeten.

Alvast goede feestdagen en voor 2021 veel geluk en gezondheid.

Jo Huijsman

namens het Quiltersgilde


Geen opmerkingen:

Een reactie posten