vrijdag 27 november 2020

Textielfestival 2021 Leiden gaat door: online en op locatie


Het Textielfestival Leiden (12 t/m 15 mei 2021) gaat door! De ingrediƫnten van het Festival blijven hetzelfde, alleen de vorm wordt aangepast. Naast fysieke onderdelen (tentoonstellingen, textielroute, workshops) komt er een groot onlineprogramma met films, interviews en gesprekken, dat (live) uitgezonden wordt vanuit Studio Textielfestival. Ook de mensen die dan niet in Leiden kunnen zijn, kunnen dus meegenieten van dit grandioze evenement.

Wegens Corona moest dit voorjaar besloten worden om het Textielfestival 2020 in Leiden een jaar uit te stellen. Uitgangspunt was om volgend jaar het festival in de oorspronkelijke opzet te organiseren. Inmiddels is gebleken dat we langer met de beperkende maatregelen rekening moeten houden. De landelijke textielverenigingen en museum de Kantfabriek, verenigd in STIDOC, willen ongeacht de maatregelen ervoor zorgen dat ons vijfjaarlijkse textielfeest door kan gaan.

Daarom wordt de formule van het festival aangepast. Voor een groot deel zal het festival online worden gehouden. Er komen presentaties, films, interviews, demonstraties e.d. naast een talkshow die live uitgezonden gaat worden vanuit Studio Textielfestival te Leiden. Met mogelijkheden om te reageren en mee te doen.

Natuurlijk blijft er ook veel dat je echt kunt gaan zien en beleven in Leiden, zoals de Textielroute, de dag workshops, exposities van onder meer de wedstrijd, allerlei textielgroepen en de samenwerkingsprojecten van kunstenaars en verenigingsleden. Uiteraard te bezoeken volgens de mogelijk dan nog geldende coronaregels. 

 Vanaf nu zetten we regelmatig berichten op https://www.textielfestival.nl/ over hoe het festival eruit gaat zien en hoe iedereen mee kan doen. Ook op de websites van de textielverenigingen en op het Textielplatform kun je actuele informatie vinden. 

Of abonneer je op de nieuwsbrief van Textielplatform:
https://www.textielplatform.nl/p/nieuwsbrief.html  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten