donderdag 19 november 2020

Help Museum de Kantfabriek in Horst

Corona verstoort op veel fronten de dagelijkse gang van zaken, zo ook in de museale wereld. Museum de Kantfabriek in Horst, STIDOC partner, heeft de noodklok geluid samen met 9 andere musea. 


Wij vielen voor het meeste net buiten de boot", zegt Marcella Dings, voorzitter van Museum de Kantfabriek in Horst. Een vergoeding voor een coronaverbouwing kreeg het textielmuseum niet, omdat de kosten onder de 5000 euro bleven. En voor de speciale coronasteun voor culturele instellingen moeten musea 40.000 bezoekers hebben. "In een goed jaar hebben we er misschien 14.000."

Minder reizen en geen horeca

Voor de inkomsten moet de Kantfabriek het normaal hebben van de verkoop van entreekaartjes, koffie en vlaai. Met name de wisseltentoonstellingen trekken bezoekers uit het hele land naar de voormalige kantfabriek, waarin sinds 2009 een museum huist.

Maar door de verplichte museumsluitingen en de angst om te reizen is het dit jaar stil: het bezoekersaantal staat tot nu toe op grofweg 2000. "De reserves slinken nu hard", zegt Dings. "Als het zo doorgaat is het in juni op." En dus moet het museum dat volledig op vrijwilligers draait beknibbelen. "We hadden gespaard om de dakgoot te vernieuwen. Dat gaat nu niet."

Ga naar het volledige artikel op NOS.nl:

https://nos.nl/artikel/2356250-tien-musea-op-omvallen-ons-spaargeld-is-op.html  

Alle corona maatregelen hebben ook bij Museum de Kantfabriek grote gevolgen voor het voortbestaan van het museum. Ondanks een goed financieel beleid en voldoende reserves dreigen er grote financiële problemen door beperkte inkomsten vanwege het kleine aantal bezoekers en de blijvende vaste kosten. De reserves slinken hierdoor hard. Namens de 165 enthousiaste medewerkers, allemaal vrijwilligers, vragen wij daarom uw hulp.

Draagt u het museum een warm hart toe dan zijn suggesties en ideeën van harte welkom via info@museumdekantfabriek.nl . Daarnaast kunt u ons ook direct steunen door een financiële bijdrage, klein of groot. Dat kan door een bedrag over te maken op Banknummer NL70 RABO 0120537397 t.n.v. Museum de Kantfabriek o.v.v. ‘donatie’.

Uw hulp is van zeer gewaardeerd!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten