donderdag 19 november 2020

Help Museum de Kantfabriek in Horst

Corona verstoort op veel fronten de dagelijkse gang van zaken, zo ook in de museale wereld. Museum de Kantfabriek in Horst, STIDOC partner, heeft de noodklok geluid samen met 9 andere musea. 


Wij vielen voor het meeste net buiten de boot", zegt Marcella Dings, voorzitter van Museum de Kantfabriek in Horst. Een vergoeding voor een coronaverbouwing kreeg het textielmuseum niet, omdat de kosten onder de 5000 euro bleven. En voor de speciale coronasteun voor culturele instellingen moeten musea 40.000 bezoekers hebben. "In een goed jaar hebben we er misschien 14.000."

Minder reizen en geen horeca

Voor de inkomsten moet de Kantfabriek het normaal hebben van de verkoop van entreekaartjes, koffie en vlaai. Met name de wisseltentoonstellingen trekken bezoekers uit het hele land naar de voormalige kantfabriek, waarin sinds 2009 een museum huist.

Maar door de verplichte museumsluitingen en de angst om te reizen is het dit jaar stil: het bezoekersaantal staat tot nu toe op grofweg 2000. "De reserves slinken nu hard", zegt Dings. "Als het zo doorgaat is het in juni op." En dus moet het museum dat volledig op vrijwilligers draait beknibbelen. "We hadden gespaard om de dakgoot te vernieuwen. Dat gaat nu niet."

Ga naar het volledige artikel op NOS.nl:

https://nos.nl/artikel/2356250-tien-musea-op-omvallen-ons-spaargeld-is-op.html  

Er wordt druk nagedacht over nieuwe bronnen van inkomsten. Heb je een idee? Laat het ons weten via contact@textielplatform.nl

Wil je Museum de Kantfabriek steunen? Wordt dan nu vriend van het museum: 
https://www.museumdekantfabriek.nl/over-ons/vrienden/   


En nu de deuren weer voorzichtig open gaan, stel je bezoek niet langer uit en geniet van de overzichtsexpositie van Mieke Werners 'Hulde'

Ga voor alle informatie naar:

https://www.museumdekantfabriek.nl/ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten