maandag 26 oktober 2020

Overzichtstentoonstelling Mieke Werners in Museum de Kantfabriek

 Museum de Kantfabriek presenteert ‘HULDE’ van 25 oktober t/m 23 december 2020, een indrukwekkende overzichtstentoonstelling van het werk van Mieke Werners.

Collage van 3 werken 2011-2014 - Mieke Werners

Mieke Werners (1943) is afgestudeerd aan de Rietveldacademie. Haar werk krijgt steeds meer waardering door de manier waarop zij textiele handwerken als kunstvorm op een hoger plan brengt. Het maakt duidelijk dat textiel dicht bij de mens ligt. Het heeft met onze huid te maken.

In haar werk is een streep te zetten tussen de periode vóór en ná haar ontdekking van haar geliefde materiaal, vilt. Als een ontdekkingsreiziger blijft Mieke ermee experimenteren. Haar inspiratie haalt zij vooral uit foto’s in de krant. Zij zijn realistisch en laten vaak emoties zien.

Detail Grootje 2018 - Mieke Werners

Mieke wil niet alleen mooi werk maken, maar ook haar ervaringen delen.

De titel ‘Hulde’ verwijst naar een van haar laatste projecten, waarbij zij een levensecht eerbetoon geeft aan ‘de hand’ als schepper en als getuigenis. Handen vertellen het verhaal over de persoon, de eigenaar van de hand.

Eerbetoon - Mieke Werners

Naast Hulde is zijn nog een drietal projecten van Mieke te bewonderen: ‘Van oude mensen’ waarin ze met lijnen in het gezicht de sporen én schoonheid van de ouderdom laat zien. In ’Keeromme’ is haar textielkunst van twee zijden te bekijken met telkens een ander beeld. En tot slot ‘Parade’, een eerbetoon aan het textiele handwerken, dat is gemaakt met geschonken kant van Museum de Kantfabriek.

Kijk voor de actuele openingstijden en voor een reservering op

www.museumdekantfabriek.nl

Museum de Kantfabriek

Americaanseweg 8 | 5961 GP | Horst

www.museumdekantfabriek.nl

……………………………………………………………………………………………………………………………………

Geen opmerkingen:

Een reactie posten