maandag 12 oktober 2020

Over groene mannen van vilt

 

Enige jaren geleden heb ik Liesbeth Wieberdink bij de ViltKontaktGroep leren kennen. We houden allebei van vilt en hebben ieder een heel verschillende stijl van werken.
Het leek mij al jaren een leuke uitdaging om een gezamenlijk werkstuk te maken....de een zou een begin maken dat de ander moest afmaken en dan kijken hoe beide stijlen zich verhouden in een eindwerkstuk. Liesbeth vond dit een leuke uitdaging en na een workshop vond ik een envelop op mijn tafel met een half werkstuk en een brief van Liesbeth.
Ze had een begin gemaakt en was benieuwd hoe ik hierdoor geïnspireerd zou worden en vervolgens mee verder zou gaan.

Het beloofde een flinke uitdaging te worden ...... ik had aanvankelijk erg weinig inspiratie!De envelop met het werk van Liesbeth bleef lang in mijn atelier liggen, ik had werkelijk geen idee hoe ik hier verder mee kon gaan. Ik hou van borduren en had een stapeltje bladeren liggen, bladeren van vilt met daarop de nerven geborduurd. En dat gaf me inspiratie ...... 
Liesbeth had een neus en een mond aan de rand van haar werk gemaakt ...... daar ben ik verder gegaan. 
Uiteindelijk heb ik het werk “ The Green Man – van abstract naar organisch.” genoemd.
Ik heb het werk weer teruggestuurd naar Liesbeth en zij heeft in het werk vervolgens nog een paar laatste wijzigingen aangebracht.Ik vond het erg leuk om te doen omdat ik duidelijk uit mijn comfort zone geduwd werd. Het was uitdagend om mijn eigen stijl los te laten en verder te gaan met een werkstuk waar ik halverwege instapte. Eenmaal bezig kreeg ik er steeds meer plezier in en ik vind het een zeer geslaagd project met een mooi eindresultaat!!!
Nu is de uitdaging aan Liesbeth want nu heb ik een begin gemaakt met een nieuw werkstuk....;-)The Green Man is een mythologische voorstelling van een gezicht met takken en bladeren als hoofd- en baardhaar. The green man staat voor wedergeboorte en de terugkeer van het voorjaar.


Joke van Zinderen
ViltKontaktGroep

Geen opmerkingen:

Een reactie posten