woensdag 28 oktober 2020

Over gebreide mondkapjes en nog meer mooie breiwerken

mondkapje Simone van Eerdenburg

Knits for your inspiration is een Amsterdamse ontwerpstudio voor textiel, kleding en accessoires, met breien als specialiteit. 
Hij wordt gerund door Simone van Eerdenburg, Ze studeerde modeontwerp bij de Academie Minerva in Groningen.
Ze zegt: "Breien is mijn specialisatie, mooie materialen, spannende combinaties van materialen en een onconventionele toepassing van de breitechniek is mijn handelsmerk."

In de beginjaren werkte ze vooral als breiontwerper voor verschillende bedrijven, zoals Didi en Another Woman.
Vanaf 2002 werkte ze aan haar eigen collectie, die gedeeltelijk is geïnspireerd door kunstwerken uit de Amsterdamse musea (en daar ook wordt verkocht). Tot 2010 werd haar werk in kleine oplagen geproduceerd in het Textielmuseum in Tilburg maar daarna in haar eigen atelier in Amsterdam.

Vloeiende vormen zijn haar handelsmerk. Ze gebruikt zo weinig mogelijk naden en laat de gebreide stof zich vormen vanuit de techniek. Ze streeft naar vloeiende vormen om het lichaam heen. Daardoor is het eigenlijk niet nodig om in een breisel te knippen.

Simone maakt gebreide kleding en accessoires, zoals shawls, mutsen, kussens, en plaids. En gebreide wandpanelen die je kunt combineren tot een persoonlijk kunstwerk in je huis. Nu dus ook mondkapjes. Slim idee!


Shawl Simone van Eerdenburg

1 opmerking: