donderdag 8 oktober 2020

Naar de Kunstacademie met Marjolein van der Stoep

 


Afgelopen maandag schreef Jo Huisman o.a. over de Stoepgroep die aan het werk is met het boek van Marjolein van der Stoep: Was ik maar naar de Kunstacademie gegaan ... dan had ik dit boek niet hoeven kopen. Dat is natuurlijk een mooie aanleiding om wat meer aandacht te besteden aan het boek en Marjolein. In het filmpje hierboven legt ze zelf uit wat er in haar boek te vinden is.
Dat is wel helder zo lijkt me! Het is echt een heel leuk uitgevoerd boek met veel mooie plaatjes en in gewonemensentaal. En de oefeningen die ze geeft zijn behapbaar en leuk om te doen. 
Het voelt een beetje als terug naar de kleuterschool: lekker knippen, kleuren en plakken. Maar je kunt alles natuurlijk ook in textiel uitvoeren.

Dan nog wat over Marjolein. Ze is beeldend kunstenaar, kunstdocent en creativiteitsspecialist. Dat durft ze nu ronduit te zeggen, maar dat is niet altijd zo geweest! Pas na een ontdekkingstocht van ruim 20 jaar voelde ze genoeg creatief zelfvertrouwen om zichzelf te coachen bij het maken van kunst.
Zelf is ze wèl naar de kunstacademie gegaan, afdeling textiele vormgeving.

Ze gelooft dat iedereen geweldige kunst kan leren maken. Kunst wordt nog veel te veel op een voetstuk gezet, zegt ze. Haar ervaring is juist dat heel ‘gewone’ mensen met wat lef en doorzettingsvermogen de meest waanzinnige kunstwerken kunnen maken! Iedereen is uniek, en als je met kennis van beeldtaal jouw eigenheid weet te ontwikkelen, ben je een topkunstenaar.

Kunstwerk Marjolein van der Stoep

Op haar website kun je meer lezen over haar werk als kunstenaar en docent. Er zijn gratis tips te downloaden, ze heeft een blog met tips en er is informatie over workshops.
O ja, en je kunt er natuurlijk haar boek bestellen! En bij het boek hoort een Facebookpagina met gratis kunsttips...
Nou, met zoveel tips en informatie gaat het toch gewoon lukken om mooie dingen te maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten