maandag 2 november 2020

Textiel en Quilt lichtpuntjes

Nu het coronavirus ons leven weer behoorlijk domineert is het fijn dat er lichtpuntjes zijn.
Online evenementen 
Bijvoorbeeld de Dutch Design Week. Wat het ik genoten van mijn online bezoeken. De meest mooie, uitdagende ern inspirerende presentaties heb ik gezien. Het was een bijzondere ervaring. 

TextielPlus Festival
Nu verheug ik mij op het allereerste online Textiel Plus Fesitval. 
Alle verkoopstands overzichtelijk bij elkaar met geweldige aanbiedingen, speciaal voor de bezoekers van dit online event. De leukste workshops, demonstraties, rondleidingen, livestreams en ga zo maar door! 

Van 12 t/m 14 november van 10.00 tot 17.00 uur zijn de lijnen naar alle deelnemers geopend! 
Stel je vragen via chat of neem deel aan de gezellige groepsbijeenkomsten met beeld. Ook buiten deze tijden kan er volop gewinkeld worden en kun je de avonden vullen met video’s die de deelnemers voor jullie hebben gemaakt. Het online event verbindt, ook in tijden van Corona! 

Op 1 november staan de meer dan 100 deelnemers en het programma online en gaat de online ticketverkoop van start. Zie hiervoor Https://www.textielplusfestival-online.nl
Voor € 5,00 p.p. heb je toegang tot alle pagina’s en het uitgebreide programma. De organisatie adviseert iedereen om ruim voor de opening van het festival een ticket te kopen en een wachtwoord aan te maken, zodat er ondersteund kan worden, mocht dat nodig zijn. Speciale Quiltersgilde festival actie 
Het Quiltersgilde  heeft een speciale ledenwerfactie tijdens dit online festival. Als je toegang hebt tot de site gedurende de drie dagen van het Textiel Plus Festival kun je via een speciale link lid worden. Iedereen die via deze link vanaf januari 2021 lid wordt, krijgt als extra cadeau het decembernummer van Quiltnieuws toegestuurd. 
 
Textielplein online
Ook zal er weer een Textielplein zijn. Met alle verenigingen samen wordt dit jaar online de textielkunst gepromoot. Alle verenigingen die onder STIDOC vallen zullen te vinden zijn op het textielplein. 
Ook de textielgroep Zoo-Tex, waarbij ik ben aangesloten, is aanwezig met een kleine online expositie. Het is natuurlijk wel even heel wat anders dan een mooie expositie in de Brabanthallen, maar wij zijn er bij en daar gaat het om. 

Life evenement 
De tentoonstelling van Claudy Jongstra in museum De Lakenhal in Leiden wil ik heel graag life bezoeken.
Wat deze tentoonstelling  extra bijzonder maakt is dat het museum iets gevonden heeft op het probleempje dat je een kunstwerk niet mag aanraken.  De cabaretier en schrijver Vincent Bijlo vormt de handen van de bezoeker. Wat hij voelt is ingesproken in de audiotoer.
Stilstand achteruitgang? Het Quiltfestival Noord Groningen kijkt vooruit.
Dit is de aanhef van de nieuwsbrief van het Quiltfestival Noord Groningen. Een nieuwsbrief vol hoop en motivatie  om volgend jaar op 12, 13 en 14 juni een stralend corona proof festival te organiseren. 

Tot zover mijn lichtpuntjes en ik wens iedereen een fijne en vooral gezonde maand november toe.
Jo Huijsman
Namens het Quiltersgilde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten