maandag 5 oktober 2020

Een digitale Stoepgroep, wat is dit nu weer????????

Vier vrouwen, die in het verleden de  2 jarige Art opleiding bij het Quiltersgilde of de Dye Textile School gevolgd hebben vormen sinds kort samen  een groep.  Aan de hand van het boek "Was ik maar naar de kunstacademie gegaan.......dan had ik dit boek niet hoeven te kopen" van Marjolein van der Stoep wordt gewerkt aan de opdrachten die in het boek staan. Nu begrijpt iedereen de  'Stoepgroep'.

Opdrachten
In het tweede deel van het boek staan de opdrachten. Tot nu toe zijn de eerste en twee opdrachten afgerond.  Natuurlijk zijn deze onderwerpen ook tijdens de twee jarige opleiding aan de orde gekomen, maar nu de leden veel meer ervaring hebben is het doel en de samenhang van de opdrachten veel meer te begrijpen.  

De opdrachten worden op digitaal met elkaar gedeeld en ik vind het leuk om punt,  lijn, vlak en vorm  te laten zien.

selectie van werk
 van Liesbee, Nienke, Pieternel, Suze en Jo

Meer online activiteiten

En er worden meer leuke initiatieven ontwikkeld voor contacten op afstand. Het Quiltersgilde heeft een leuke uitdaging bedacht.  Twee deelnemers worden aan elkaar gekoppeld.  Samen werk je in je eigen veilige omgeving aan een gezamenlijk project. Over de voortgang kun je digitaal overleggen en zo kan er zomaar een heel leuk contact ontstaan. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op de home page onder nieuws van het Quiltersgilde / op 28 september 2020 mysterieuze uitdaging Ook de organisatie van het Textiel Plus Festival heeft een digitale actie bedacht wat verbindt. Nu de tiende editie van het festival niet doorgaat wordt er hard gewerkt aan een Textiel Plus Festival online. Op de web-site van het Textiel Plus Festival  lees je hierover veel meer. 

Tot zover mijn verhaaltje over online verbindende activiteiten.

namens het Quiltersgilde een hartelijke digitale groet,
Jo Huijsman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten