maandag 7 september 2020

Nieuwe lichting Quilters

De zomer is weer bijna voorbij, de avonden worden langer en de quilt cursussen  worden zo langzamerhand in aangepaste vorm weer opgestart.

Afgelopen weekend werd bij Jookies het nieuwe cursusprogramma gepresenteerd. In het kerkje naast de winkel was het werk te bewonderen van de cursisten van het afgelopen seizoen. Vooral was ik onder de indruk van het werk van de 1e jaars cursisten. 

De nieuwe lichting quilters heeft een reuze prestatie verricht om direct in het groot aan de slag te gaan. Ik ben reuze benieuwd hoe zij zich verder gaan ontwikkelen.  

In de winkel heb ik mij vergaapt aan alle moois. 

Nieuwe uitdaging / nieuw werk

Nadat ik deze zomer heb leren roesten, draden maken uit rest materiaal en de eerste beginselen van free form knitting is de volgende stap om mij verder toe te leggen op natuurlijke verf processen.  Tijdens de workshop verven met planten  bij Joke Blokland van Studio Roots heb ik hieraan gesnuffeld. 


Ik ben nu in bezit van de meest mooie kleuren wol. De uitdaging is om dit nu ook toe te passen op jute. Voorlopig zit ik nog in de experimentele fase maar de aanhouder wint.

En dan ga ik deze winter lekker intensief aan het werk met al het geleerde. 


Ik loop over van ideeën die ik ga omzetten in nieuw werk. 

Een creatieve groet,

Jo Huijsman namens het Quiltersgilde 

2 opmerkingen: