zaterdag 26 september 2020

Nieuw boek: De Zeeuwse streekdrachten | Goed gemutst

De wereld van de Zeeuwste streekdrachten is zo rijk in haar traditie dat er drie boeken nodig zijn om haar te vangen. Dit is het derde, en laatste, deel: over de streekgebonden hoofdbedekking. In De Zeeuwse streekdrachten. Goed gemutst worden de streekdrachten van de afgelopen tweehonderd jaar besproken, maar dat niet alleen: net als bij de vorige delen is. Goed gemutst een handboek waarmee u zelf aan de slag kan om de kleding te maken – op deze manier worden zoveel mogelijk oude naaitechnieken bewaard voor hedendaagse en toekomstige ontwerpers.

Maar geen Goed gemutst zonder de mutsen zelf, natuurlijk: de geschiedenis van Zeeuwse mutsen wordt uitgebreid behandeld, van boven- tot ondermuts, evenals een handleiding voor het maken, opmaken en dragen ervan. Het boek legt ook een link tussen streekdracht en hedendaagse mode. Om zo te laten zien dat streekdracht een rijke bron van inspiratie kan zijn voor modeontwerpers

en modeliefhebbers. Dit is het sluitstuk van meer dan twintig jaar onderzoek, interviews, fotografie, tekenen en uitproberen. Een Zeeuwse kroon op het werk.

Dit boek verschijnt op 24 oktober 2020 maar is nu al te bestellen:

https://wbooks.com/winkel/nederland/zeeland/de-zeeuwse-streekdrachten-goed-gemutst/ 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten