donderdag 10 september 2020

Museum de Kantfabriek weer open met twéé exposities!

 


Na een maandenlange sluiting door corona opent Museum de Kantfabriek vanaf 5 september weer iedere zaterdag en zondag van 13.00 - 17.00 uur haar deuren! Alle voorzorgsmaatregelen zijn getroffen om een veilig bezoek mogelijk te maken

Een van de maatregelen is dat er wordt gewerkt met een tijdslot. Dat betekent dat je vooraf een tijd kunt reserveren voor je bezoek. Hierdoor weet je zeker dat je terecht kunt en dat er niet teveel bezoekers in het museum aanwezig zijn.

Het Museum gaat meteen maar weer goed van start met twee tentoonstellingen tegelijk! De eerste heet Tasjes. Te zien is een selectie van kleine tasjes die op de rode loper niet zouden misstaan. De kleinoden zijn afkomstig uit meerdere landen en gemaakt in diverse handwerktechnieken en van allerlei materialen. Ze zijn echt heel leuk om te zien! Je zou ze zo mee willen nemen!


Tegelijk met de Tasjes is er een expositie van foto's van Louka Rongen.

De 22-jarige fotografe Louka Rongen uit America vroeg aan mensen met een verstandelijke beperking van zorgcentrum Gewoon Doen in Horst 'Waar droom je van?'. De antwoorden heeft ze verwerkt in een fotoserie met enkel blije gezichten. Deze foto's zijn nu te zien in Museum de Kantfabriek onder de titel 'Mensen met mogelijkheden'.

De geplande expositie van werk van Ien Rappoldt is verplaatst naar 2022. Nog even wachten dus. Maar wat in het vat zit verzuurt niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten