woensdag 16 september 2020

Maak jij de Quilt van het jaar 2020?

 


Quilt van het jaar 2020 is een internationale wedstrijd, open voor alle quiltsters.
Tot 15 oktober 2020 kun je aanmelden. Je doet dit door twee foto’s van je beste quilt(en) naar de website te uploaden.
Kijk op Quilt of the Year 0m je aan te melden voor de nieuwsbrief en om een account aanmaken om mee te doen. Je mag tot maximaal 5 quilts aanmelden.

Er zijn twee categorieën in deze wedstrijd. Je kunt zelf kiezen in welke categorie de quilt wordt aangemeld.

EIGENTIJDSE QUILTS
Dit zijn:
quilts die zijn gemaakt met behulp van bekende(traditionele) technieken, blokken, patronen of ontwerpen.
quilts waarin de basiskenmerken van een quilt worden gebruikt, maar dan verder gaan wat betreft ontwerp, kleur, technieken en materialen dan de traditionele discipline.

ART QUILTS
Een art-quilt is een heel eigen vertaling van een concept of idee en is niet volgens een patroon gemaakt.
Er wordt gespeeld textiel, kleur, textuur en / of verschillende mixed media. Een artquilt verlegt vaak de grenzen van het traditionele quilten.
Het onderwerp en de grootte van de quilt zijn volledig vrij. Alle thema’s, dieren, landschappen, bloemen, abstract, minimalistisch, alles wat niet aanstootgevend is, is toegestaan. De quilt kan vierkant, horizontaal of verticaal, rond of rechthoekig zijn.

DEELNAME
Deelname aan Quilt of the Year 2020 kost € 19,95 voor de eerste quilt en € 14,95 voor elke volgende quilt. Dit is een bijdrage in de kosten van onder andere de organisatie, de administratie en de website.
Leden van het Quiltersgilde krijgen € 7,50 korting op deelname met de code QG20.

Tussen 15 oktober en 15 november zal een professionele jury alle inzendingen beoordelen. (Dit gebeurt digitaal en anoniem). Er worden per categorie 25 werken geselecteerd.
De uitslag hiervan is op 16 november 2020.

Tussen 16 oktober en 15 december kan iedereen stemmen op zijn / haar favoriete quilt (s). Op deze manier bepaalt het publiek de winnaar van de Publieksprijs.
Iedereen kan maar één keer op dezelfde quilt stemmen. Het is echter mogelijk om op meerdere quilts te stemmen. Misbruik wordt bestraft. Zie voor meer informatie over stemmen de Deelnamevoorwaarden .

Deze 25 quilters per categorie worden uitgenodigd hun quilt op te sturen voor 30 november 2020.

Na ontvangst van de quilts zal de vakjury vóór 15 december per categorie 10 finalisten selecteren. Per categorie is er een winnaar, een overall winnaar en een winnaar van de Publieksprijs. De jury zal een top 3 bepalen.

De winnaars van Quilt van het jaar 2020 worden voor het einde van het jaar bekend gemaakt. Meer informatie over de prijzen vind je hier .


 Nou, je hebt nog een maand om in te sturen dus dat gaat lukken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten