woensdag 9 september 2020

De Katoendrukkerij X Rien Bekkers


Rien Bekkers is een van de belangrijkste ontwerpers van theaterkostuums van Nederland. 

Hij slaat in zijn ontwerpen een brug tussen het moderne westerse theater en artistieke tradities uit eigen land en uit andere culturen. De gekozen stoffen komen van over de hele wereld. Behalve unieke kostuums en kostuumobjecten maken, kan hij er ook nog eens fantastisch over vertellen. 

Op vrijdagochtend 30 oktober a.s. kunt u erbij zijn als Rien Bekkers naar de Katoendrukkerij in de Volmolen in Amersfoort komt. 

'De afgelopen vier decennia ontwierp Rien Bekkers honderden kostuums voor opera, toneel en ballet. Ruim 150 producties voorzag hij van eigenzinnige kledij. Zocht een gerenommeerd theatergezelschap kostuums die een voorstelling naar een hoger niveau konden tillen, dan kwamen ze bij Bekkers uit. Zijn specialiteit: ontwerpen die acteurs transformeren, om zo tot beter spel te komen. Of dat nou ging om een Shakespeareaans epos in de Stadsschouwburg of de verfilming van Erik of het klein insectenboek (2004), waarvoor hij de iconische insectenpakken van onder anderen Georgina Verbaan (mug) en Jörgen Raymann (hommel) creëerde. Daar is Bekkers niet mee gestopt, al richt hij zich nu voornamelijk op zijn kostuumobjecten, zoals hij de werken noemt.' (Parool, Louis Bollee, 27 september 2019) 

Datum: vrijdag 30 oktober 2020 Tijd: 11.00-12.30 uur Toegang: € 15 p.p. Reserveren: per mail met opgave van uw naam, het aantal personen en uw telefoonnummer via info@dekatoendrukkerij.nl Adres: De Katoendrukkerij in de Volmolen, Plantsoen Noord 2, 3811 GH Amersfoort 

 Let op! Deze datum vervangt de eerder gepubliceerde datum van vrijdag 11 september 2020. 

Vanaf 12 september heeft Rien Bekkers een verkoopexpositie van zijn kostuumobjecten in ‘Art at the Parc’ in Parc Broekhuizen te Leersum.

Vanaf september 2020 opent De Katoendrukkerij haar deuren in de Volmolen naast de iconische Koppelpoort in Amersfoort. De Katoendrukkerij is gespecialiseerd in het katoendrukken, internationaal ook wel blockprinten genoemd. Erfgoed, cultuur en ambacht staan centraal.

Informatie: Nathalie Cassée, info@dekatoendrukkerij.nl - 0612526099

Geen opmerkingen:

Een reactie posten