zaterdag 8 augustus 2020

Quilt of the year


QUILT VAN HET JAAR 2020 IS EEN INTERNATIONALE WEDSTRIJD, OPEN VOOR ALLE QUILTSTERS. 

Tot 15 oktober 2020 kun je aanmelden. Je doet dit door twee foto’s van je beste quilt(en) naar de website te uploaden. 

Kijk op Quilt of the Year om je aan te melden voor de nieuwsbrief en om een account aanmaken om mee te doen. 
Je mag tot maximaal 5 quilts aanmelden. Er zijn twee categorieën in deze wedstrijd. De deelnemer kiest zelf in welke categorie de quilt wordt aangemeld. 

EIGENTIJDSE QUILTS Dit zijn: quilts die zijn gemaakt met behulp van bekende(traditionele) technieken, blokken, patronen of ontwerpen. quilts waarin de basiskenmerken van een quilt worden gebruikt, maar dan verder gaan wat betreft ontwerp, kleur, technieken en materialen dan de traditionele discipline. 

ART QUILTS Een art-quilt is een heel eigen vertaling van een concept of idee en is niet volgens een patroon gemaakt. Er wordt gespeeld textiel, kleur, textuur en / of verschillende mixed media. Een artquilt verlegt vaak de grenzen van het traditionele quilten. Het onderwerp en de grootte van de quilt zijn volledig vrij. Alle thema’s, dieren, landschappen, bloemen, abstract, minimalistisch, alles wat niet aanstootgevend is, is toegestaan. De quilt kan vierkant, horizontaal of verticaal, rond of rechthoekig zijn. 

DEELNAME Deelname aan Quilt of the Year 2020 kost € 19,95 voor de eerste quilt en € 14,95 voor elke volgende quilt. Dit is een bijdrage in de kosten van onder andere de organisatie, de administratie en de website. Leden van het Quiltersgilde krijgen € 7,50 korting op deelname met de code QG20. Aanmelden door een account aan te maken op de website van Quilt of the Year Alle voorwaarden voor deelname kun je vinden in een pdf onderin de balk van de website. 

EERSTE RONDE

Tussen  15 oktober en 15 november  zal een  professionele jury alle inzendingen beoordelen. (Dit gebeurt digitaal en anoniem). Er worden per categorie 25 werken geselecteerd.
De uitslag hiervan is op 16 november 2020.

Deze 25 quilters per categorie worden uitgenodigd hun quilt op te sturen voor 30  november 2020.

TWEEDE RONDE

Na ontvangst van de quilts zal de vakjury  vóór  15 december per categorie  10 finalisten selecteren. Per categorie is er een winnaar, een overall winnaar en een winnaar van de Publieksprijs. De jury zal een top 3 bepalen.

De winnaars van Quilt van het jaar 2020 worden voor het einde van het jaar bekend gemaakt.

DERDE EN OPENBARE RONDE

Tussen 16 oktober en 15 december kan iedereen  stemmen op zijn / haar favoriete quilt (s). Op deze manier bepaalt het publiek de winnaar van de Publieksprijs.
Iedereen kan maar één keer op dezelfde quilt stemmen.

Kijk op de website voor de prijzen die te verkrijgen zijn, voor deelnemers , genomineerden en  de winnaars.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten