woensdag 19 augustus 2020

Museum de Kantfabriek weer open op zaterdag 5 september!

- Nieuwsbrief van Museum de Kantfabriek - 

In maart moesten we helaas per direct onze deuren sluiten door het coronavirus. Daarmee werd een streep gezet door de lopende wisselexpositie én door alle voorbereidende werkzaamheden voor de expositie van Ien Rappoldt ‘Langs geborduurde Wegen’.

De richtlijnen van het RIVM zijn absoluut leidend voor ons museum, temeer omdat we uitsluitend met vrijwilligers werken die vaak wat ouder zijn. Inmiddels bereiden we een heropening voor, maar wel onder strikte voorwaarden:

  • de mogelijkheid om digitaal of telefonisch te reserveren op dag en tijd
  • het afstand houden van de bezoekers en de vrijwilligers van 1,5 meter
  • voldoende bescherming bij de kassa, de bibliotheek en de afdeling Historische Kring
  • een veilige looproute
  • voldoende desinfectiemiddelen voor bezoekers en vrijwilligers

Het belangrijkste was echter dat we u weer interessante wisselexposities kunnen laten zien naast de vaste expositie. En dat is gelukt!
 

Vanaf 5 september bent u weer van harte welkom op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Wel even reserveren via museumdekantfabriek.nl

 Expositie ‘Mensen met Mogelijkheden’

 

5 september tot en met 11 oktober


 Louka (22 jaar) is afkomstig uit Horst-America en dit jaar afgestudeerd aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. Als fotografe houdt zij zich graag bezig met beeldrijm; beelden die elkaar aanvullen. De onderwerpen hebben altijd een kloppend hart en dat probeert ze te vangen in haar foto’s.
Tijdens haar studie heeft Louka o.a. tien leden van Theater Kleinkunst uit Horst geportretteerd. Voor de fotosessie vroeg Louka hen “Waar droom je van?” Het resultaat is een serie portretten die vooral blijdschap uitstralen.
Daarnaast zijn enkele fotoseries te zien met de titels: ‘Mijn baas’, ‘De Peel, woest aantrekkelijk’ en haar examenwerk: ‘Hij heeft meerdere gezichten’, waarin hoofdpersoon Jack in verschillende gedaantes is geportretteerd.

Louka verdiende haar eerste harde euro’s op de kindermarkt in Horst. Daarmee kocht ze een spiegelreflexcamera. Dit leidde tot één van haar favoriete hobby’s: fotografie.
Naast haar expositie in ons museum staat zij van 5 t/m 11 september met een vierluik aan portretfoto’s op de Afstudeerexpositie Area 2020 in Amsterdam.
  


Expositie ‘Tasjes’

5 september t/m 11 oktober

      Verder laat het museum werk uit eigen depot zien. Deze verzameling is een selectie van kleine tasjes die op de rode loper niet zouden misstaan. De kleinoden zijn afkomstig uit meerdere landen en gemaakt in diverse handwerktechnieken en van allerlei materialen.


 

                         Voor meer informatie over toegang en openingstijden zie
museumdekantfabriek.nl

 


Agenda
 

25 oktober t/m 23 december

Expositie ‘Hulde’
Een overzicht van het werk van Mieke Werners, textielkunstenaar (vilt).

17 januari t/m 18 april 2021

Expositie K-E-K (Kant Experiment Kunst)
Een overzicht van het werk van Mariet Visser (Experikant) met daarnaast werk van diverse textielkunstenaars, geïnspireerd door kunstenaar en architect Hundertwasser.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten