maandag 10 augustus 2020

GEEF KLEUR EN FLEUR - OPDRACHT ROOD

Soms gebeuren er dingen die je naar een ‘fijner’ level brengen in je gevoel en creativiteit. Zo ook een bijzondere vilt week begin juli. Ver weg van alle corona- en andere zorgen met een lieve creatieve mensen en véél vilt materiaal.

…ik had thuis de computer afgesloten met recent een mail aan de leden dat het nieuwe (corona thuis vilt-) thema de kleur rood heeft… ROOD met een waarde voor jou….

Op de 1e dag van de vilt week ‘trok’ ik de kleurkaart ROOS…een rose-rode roos. Hierbij hoort een hele mooie tekst die geheel bij mij past voor dit moment. Deze roos is voor mij het uitgangspunt geweest van een ‘artistieke’ roos. Hij moest in eerste oogopslag vooral rustig en eenvoudig lijken maar van dichtbij allerlei geheimen, spannende structuren en figuren hebben. Ik heb vijf lagen gebruikt om diverse effecten te kunnen krijgen en oa. losse wol, fleece wol, zijde, kant, gesponnen wol draad, viscose en organza gebruikt. 

Deze week en manier werken heeft mij geraakt, energie gegeven om o.a. Dollardina te maken:

Dichtbij mijzelf ligt het maken van vilt met een ‘grapje’ en gevonden materialen aan zee. Het monster-mooie diertje in wit en rose merino (en rose, RODE en witte zijde) staat op een blokje wrakhout met een oesterschelp van het stuk wad naast ons dorp: de Dollard. Bij deze genoemd: Dollardina. 


Zomerse textiel groeten,


Sandrina Schaafsma

ViltKontaktGroep

Geen opmerkingen:

Een reactie posten