maandag 3 augustus 2020

Een quilter leert free form knitting

Breien is, sorry was nooit zo mijn ding, maar sinds ik  het Handwerkcafe Zwolle van Carola Bruinink heb ontdekt ben ik om.  Het cafe is licht, ruim, goed geventileerd en dus niet geheel onbelangrijk, volledig Corona proof. De sfeer is gezellig en de bezoekers worden verwend met allerlei lekkers.  Tijdens al dat leuks leer ik onder de inspirerende leiding van Mathilde Jongbloed de fijne kneepjes van free form knitting. Natuurlijk inspireert het werk van de veel meer ervaren deelnemers mij ook.

Nog zo iets leuks, draden leren maken uit oud textiel en ander restmateriaal.  Het is verbazingwekkend hoe in een ochtend de deelnemers de meest mooie draden maken. 

de door de deelnemers gemaakte draden

Hele bollen draad ontstaan en deze heel eigen draden kunnen weer worden gebruikt bij het free form knitting.

Natuurlijk is dit nog maar een begin, maar het is verslavend en al doende leer ik. Ondertussen kraken mijn hersens hoe ik het kan toepassen in mijn eigen werk en er ontstaat al een klein beetje een idee.

Ook nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over wat er wordt georganiseerd in het Handwerkcafe Zwolle? klik dan hier

 Nog meer links

Het Quiltersgilde plaatst ieder week een link naar iets om te leren, te bekijken of te beluisteren. Best de moeite waard om regelmatig een kijkje te nemen op de website en je te laten verrassen met een link. Echt iets voor alle textielliefhebbers is Beyond The Festival of Quilts, de Online Quilt Expositie van het Festival of Quilts in Birmingham. Ongekend om vanuit je eigen stoel op het terras of het balkon te genieten van de tentoonstelling in Birmingham. 

Voor iedereen een fijne augustus maand met veel 'link' plezier en een hartelijke groet,

Jo Huijsman 

namens het Quiltersgilde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten