woensdag 15 juli 2020

Vezel, vezels, vezelen

Na een periode van stilte weer tijd voor actie. Niet in volle vaart, maar langzaam maar zeker steeds een beetje meer. Wat een vreemde periode hebben we achter de rug, en wat is het lastig om niet voluit gewoon te kunnen doen, voorlopig. Hoe je het ook wendt of keert, voorzichtigheid blijft geboden.
Maar er komen ook weer dingen op gang. Exposities en workshops kunnen weer en iedereen is blij dat er weer wat te kijken en beleven valt. Niet online, maar in het echt. 
Bij ons in het dorp veel toeristen, je merkt dat iedereen blij is weer op stap te kunnen en dat veel mensen voor een vakantie in eigen land kiezen. En dan is Friesland in trek natuurlijk.
Zelf blijf ik thuis. Genoeg te doen hier, met mijn expositie in Sint Jacobiparochie en lesgeven tijdens mijn Zomerweken bij Hawar. Wat fijn dat het weer kan!

Intussen is ook de nieuwe Vezel weer op de mat gevallen. Heerlijk om de avonturen met textiel van anderen mee te beleven. Zo schrijft Annette Jeukens over haar project met plankjes en jeans. Sjabloneren, polyestervliezen bewerken en borduurtechnieken, dat is waar Annette mee bezig is. Een hele serie paneeltjes is al klaar.


Annette Jeukens - Jeans + 


Monique Dorigo-Aussems ontdekt tijdens de 'intelligente lockdown' een nieuwe passie, borduren op vilt. Zij maakt haar vilt zelf en vindt haar inspiratie in de eerste voorjaarsbloemen. Dat gaat sneller dan gedacht. Dus opnieuw aan het vilten en daarna vrij borduren, glanzend en dof, dik en dun garen wisselt zij af. De steken ontstaan als vanzelf, het is goed zoals het is.


Monique Dorigo-Aussems - Vrij borduren op vilt


Nog meer kleurrijk werk. Harm Harms schrijft over Spelen met kleur. Op geheel eigen wijze vertelt hij over zijn proces en waarnemingen en hoe hij te werk gaat om tot een gewenst resultaat te komen. Op het witte vlak vindt hij lijnen en nuances, een spel van kleur en licht en donker.


Harm Harms - Spelen met kleur


Geen opmerkingen:

Een reactie posten