zaterdag 11 juli 2020

Expositie weven bij ‘Tafel in het land’ van de boer, bij de boer

Expositie met weefwerk van Anneke Kersten en Roos Cox bij de kaasboerderij Diervoort in de Hatertse Vennen bij 'Tafel in het land van de boer, bij de boer’. Weekenden 10 juli t/m 26 juli 2020, Kaasboerderij Diervoort, Staddijk 17, Wijchen.

Anneke Kersten (Nijmegen) heeft in de jaren tachtig haar eerste weefopleiding gevolgd op een college in Eugene in de Amerikaanse staat Oregon. In de jaren negentig heeft zij zich verder ontwikkeld in de textielkunst door weefopleidingen in het Textielmuseum in Tilburg, de kaderopleiding Weven Speciaal en deelname aan museum-masterclasses. Door gebruik van koperdraad, papier en andere verrassende materialen geeft zij kleur en vorm aan haar weefobjecten, die veelal geïnspireerd zijn door landschappen en thema’s. www.annekekersten.nl.   
Roos Cox (Lent)
heeft leren weven van Erica de Ruiter in Nijmegen. Ze laat zich inspireren door de vormen en kleuren in het landschap om haar heen, zowel op land als op het water. In haar weefwerk gebruikt ze uiteenlopende materialen zoals bijvoorbeeld papier, paardenhaar en visdraad, meestal zelf geverfd, om haar indrukken vorm te geven. www.weven.nl.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten