maandag 13 juli 2020

De SwapCaspar David Friedrich: Der Wandere über dem Nebelmeer

Een paar jaar geleden ben ik met een paar leden van de ViltKontaktGroep naar The Lake District in Engeland geweest. We hebben toen Engelse vilters ontmoet en om deze ontmoeting niet verloren te laten gaan, is Henny van Tussenbroek met een overzeese swap begonnen. Twee keer per jaar ontvangen we een thema en daar omheen moet je wat moois maken. Thema van dit voorjaar was 'ruimte'. 
Meteen dacht ik aan 'Der Wanderer über dem Nebelmeer' van Caspar David Friedrich. Toen ik aan mijn opdracht wilde beginnen, begonnen mijn twijfels want wist ik wel waar ik aan begon en hoe moest ik het aanpakken? Heb ik de opdracht eigenlijk wel begrepen?

Het avontuur kon weer beginnen, dit keer wat moeizamer want mijn altijd zo geduldige wol wilde nu niet meewerken.Ik heb verschillende lappen voorvilt gemaakt, dit was zo gepiept.

Het knippen, plakken en doorvilten ook, maar toen! Het werd één raar, plat iets. Wijze raad is inderdaad om het maar weg te leggen en te wachten op een helder moment. Ik besloot erop te borduren en te kijken wat er zou gebeuren. Mijn handen zouden me leiden en in mijn ogen hebben ze dat goed gedaan. Mijn probeersel komt niet in de buurt van het gevoel van het schilderij maar het toont wel aan hoe ik naar de natuur kijk. Ben best tevreden over het resultaat, hopelijk kan mijn overzeese swap partner het ook waarderen.


Oliva Garcia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten