donderdag 16 juli 2020

Art quilts in De Groate Kerk in Sint Jacobiparochi

 Van 11 juli tot en met 29 augustus 2020 exposeert Eke Krug haar art-quilts in De Groate Kerk in Sint Jacobiparochie. Het is divers werk, zowel abstract als figuratief en vaak een combinatie van hand en machine naaiwerk. Alle materialen zijn zelf geverfd, met verschillende technieken.
 


Eke Krug werkt sinds jaren met textiel en mixed media. Het experimenteren met verschillende materialen doet ze al haar leven lang en vindt ze heel inspirerend. Gedurende ruim acht jaar heeft Eke in Noorwegen gewoond, waar het isolement heeft geleid tot een verdieping in haar werk en het maken van art-quilts. Intuïtief werken met textiel, verschillende verftechnieken, combinaties met andere materialen, zoals papier, leer en wol, oude textiel een nieuw leven geven, dat is de basis voor haar werk. Nieuwe lappen creëren door middel van experiment en manipulatie. En die vervolgens verwerken tot tassen, sieraden en art-quilts/panelen. Inmiddels woont ze alweer een tijdje in Nederland, is er een atelier ingericht en is ze weer volop aan het experimenteren. Op haar blog krijgt u een indruk van haar werk: https://ekeskleurdesign.blogspot.com/  

Hier vast een sneak preview van de expositie:
Luciferkerken van Frits Jansen 
Frits Jansen (1926-2002) uit Cornjum was werkzaam in de zuivel. Als hobby werkte hij ruim 45 jaar aan zijn collectie luciferkerken, met name in de wintermaanden. Toen dhr Jansen nog leefde, werden zijn creaties tentoongesteld in de kerk van Peins, eigendom van de Stichting Alde Fryske Tsjerken. In verschillende kerken langs het Kerkenpad stonden jarenlang luciferkerken van Frits Jansen. De Stichting Alde Fryske Tsjerken heeft in 2002 de collectie geërfd. Tijdens de tentoonstelling zijn een aantal luciferkerken te bezichtigen rondom St.Jacobiparochie.

Pelgrimage naar Santiago de Compostela van Jabikspaad Fryslân
Bij de Groate Kerk van Sint-Jacobiparochie begint het Jabikspaad, de Friese pelgrimsweg
naar Santiago de Compostela. Foto’s, kaarten en teksten informeren over Sint Jacobus en
de pelgrimstocht naar de kathedraal van Santiago de Compostela, waar volgens de
overlevering Sint Jacobus begraven ligt. De tentoonstelling is ingericht door
Janneke Schievink en Gerlof Katuin.

Toegang gratis .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten