maandag 8 juni 2020

Vilten met groene wol

Een bericht op Facebook van de Viltkontaktgroep Nederland: “ GEEF KLEUR EN FLEUR AAN DEZE PERIODE - OPDRACHTGROEN".

GROEN als uitgangspunt, als basis of hoofdkleur met andere kleuren en/of materialen. Alles mag, alles kan, JIJ bepaalt wat je maakt. Zolang groen een waarde heeft in dit werk.

Dat vond ik wel een leuke uitdaging, zeker omdat groen niet echt mijn kleur is als je bv kijkt naar mijn kleding of interieur. Groen in de natuur vind ik prachtig, dus kwam ik op het idee daar iets mee te doen. Het werd een blad van een varen dat ik wilde maken en ik heb ervoor gekozen om dit d.m.v. nuno-vilten te doen om het delicate te kunnen verwerken. Eerst een paar heel dunne laagjes lontwol (in felgroen en lichtgroen) op noppenfolie gelegd, een beetje vervilt. droog gedept met een handdoek en het in driehoek-achtige stukken geknipt (niet te netjes/recht).
De stukken op een stuk ongebleekte katoen gelegd dat al een keer gewassen was en dus niet meer zo erg zou krimpen tijdens het vilten.


Een 'steel' gemaakt m.b.v. lontwol in lichtgroen, felgroen en wat olijfgroen, zo ook wat olijfgroen gelegd op de 'grotere' bladdelen. 

Tule erop en enigszins vervilt. Toen omgedraaid en vanaf de achterkant verder vervilt (wolvezels trekken omhoog bij vilten, dus in dit geval trekken de wolvezels door het katoen).Het heeft inmiddels een plekje gevonden in de kamer van mijn zoon die Toegepaste biologie studeert ;) 

Tot vilts! 

Marleen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten