zondag 14 juni 2020

Bestuurskleed MerkWaardig 2020

Het bestuurskleed van MerkWaardig siert jaarlijks de bestuurstafel tijdens de Algemene Ledenvergadering. Het enorme tafelkleed is ooit begonnen door mevrouw Mur, die ieder jaar een schild borduurde. Na haar overlijden schonk zij het aan de vereniging, onder de voorwaarde dat het borduren erop zou worden voortgezet.


Dit jaar was het thema “Het dierenrijk”. Omdat dat kleurrijke onderwerp mij wel aansprak, stak ik mijn vinger op toen vorig jaar april gevraagd werd wie het schild wilde borduren.
Ik vond het bijzonder dat er nog plaats was naast het door mevrouw Mur geborduurde schild van museum Flehite in Amersfoort. In 1998 bezocht ik namelijk dat museum en zag daar de jubileumtentoonstelling ter ere van het tienjarig bestaan van MerkWaardig. Ik was zeer onder de indruk en werd lid van de vereniging.Ik ben begonnen met de contouren van het schild en het logo van MerkWaardig. Omdat ik het saai vind om een patroon van tevoren helemaal uit te werken, ontstond de rest van het ontwerp tijdens het borduren. De foto’s geven een indruk van dit proces.De Algemene Ledenvergadering is er dit jaar helaas niet van gekomen, en het kleed is daarom nog niet doorgegeven aan een volgende borduurster. Thema voor volgend jaar is “Spel”. Hm, daar kan ik ook wel wat mee!😂. Maar ja, het is best een hele klus en ik heb al zo veel projecten onder handen.

Willeke Baars

Geen opmerkingen:

Een reactie posten