maandag 4 mei 2020

Quilt quarantaine nieuws

Meestal heb ik geen moeite om mijn maandelijks verhaaltje te schrijven. Deze keer is het wel een dingetje, ik beleef helemaal niets.
O ja, het huis is op orde, de tuin is om door een ringetje te halen en mijn textiele werk staat niet stil. Toch mis ik de uitdagingen van exposities, festivals en natuurlijk de leuke contacten.

Initiatieven
Het bijzondere van deze tijd is dat creatievelingen zich niet laten kisten en dat er spontaan allerlei leuke initiatieven ontstaan.  Op facebook is de actie 10 dagen kunst en kunstenaar een geweldige hit. Het Quiltersgilde heeft een kaarten actie opgestart.  Zelfgemaakte kaarten met daarop een een aardige boodschap kunnen worden gestuurd naar het Quiltersgilde. De kaarten gaan naar leden die alleen zijn en nu de gezelligheid van het gezamenlijk quilten zo heel erg missen.
overzicht van zelf gemaakt kaarten door leden van het Quiltersgilde
Geen museum bezoek
Juist wat ik zo graag doe, kan nu ook even niet. Een virtueel museum bezoeken is een alternatief.  Ook  het initiatief van het Fries museum in samenwerking met Claudy Jongstra is  super leuk.  Tijdens de sluiting wordt de entreehal gebruikt als tijdelijk atelier. Door de ramen kunnen belangstellenden Claudy en haar team aan het werk zien.

foto uit dagblad Trouw
In het najaar heeft Claudy Jongstra een grote overzichtstentoonstelling in Museum De Lakenhal in Leiden. Er zullen twee nieuwe zaal vullenden werken te zien zijn, daar is dit werk in wording er één van.  Via deze link is het een artikel in Trouw over het museum als tijdelijk atelier te lezen.
De expositie staat natuurlijk bovenaan mijn lijstje van te bezoeken tentoonstellingen.

Tot zover mijn verhaal in corona tijd.
Ik hoop dat over een maand er weer wat meer mogelijkheden zijn om te bezoeken en te ontmoeten.
Hartelijke groet,

Jo Huijsman
namens het Quiltersgilde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten