vrijdag 22 mei 2020

Opruimen ....


Wat doe je in deze uitzonderlijke tijd? Juist, opruimen. Iets waar ik al heel lang tegenaan heb zitten hikken, maar wat heel erg noodzakelijk was.

Je weet niet hoeveel tijd er verloren gaat met zoeken. Zoeken naar iets wat je nodig hebt, wat je zeker weet dat je hebt, maar niet kan vinden op de plaats waar je het verwachtte.

Balen. Dus nu even de schouders er onder gezet en begonnen met opruimen van de hobbykamer. 
En, enkele weken later kom je tot de ontdekking dat je je eigenlijk een beetje moet schamen. Minstens voor 200 jaar aan garen in voorraad en dan hoef ik er niets bij te kopen. Van alle verschillende soorten scharen die er bestaan, minstens twee exemplaren in de kast, want de ene kon je niet vinden of wist je niet meer dat je die had en je had hem echt nodig voor dat werkje, dus een andere aangeschaft. Echt decadent. Als ik er straks niet meer ben ( duurt hopelijk nog heel lang) dan hebben de dames van de LOKKertjes een hele kluif om alles te ordenen voor de verkoop tafel van tweedehands spullen.

Maar, wat er ook gebeurde, het begon weer te kriebelen. Ik had een doosje en daarin gooide ik allemaal garens in grijze tinten, zo mooi. En het textielfestival duurt nog een jaar, dus……tijd genoeg voor nog een waaier.

Ik had in een boek een artikel van Martine Bruggeman gezien met een prachtige foto van een waaier, ontwerp van haar hand. Ik heb natuurlijk gelijk aan haar gevraagd waar ik dat ontwerp kon vinden. Nee, dat was niet gepubliceerd maar ze had wel eens een boekje uitgebracht met waaier patronen. Ik heb heel veel moeite gedaan om dat boekje te kopen en was heel blij dat het in de brievenbus lag. Maar, bij het opruimen van de boekenplanken in de kast….. u raadt het vast. Het boekje had ik al. Geeft niet, kan ik het ene gebruiken als patroon!

Liesbeth van Loo

3 opmerkingen:

 1. Wie zijn de dames van LOKKertje? Voor als mijn spullen in de verkoop moeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel herkenbaar Liesbeth... nou ja we voelen ons er rijk mee, al dat 'bezit', Ben benieuwd hoe het vordert!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daarom ruim ik niet meer op 😁
  Krijg ik te veel ideeën en komt er niets meer uit m'n handen.

  BeantwoordenVerwijderen