donderdag 28 mei 2020

Festival of Quilts - Birmingham - oproep voor een virtuele wedstrijd 2020

eerste prijs 2019
Omdat het Festival of Quilts in Birmingham dit jaar niet doorgaat heeft de organisatie iets nieuws bedacht. Zij willen niet dat de quilters deze happening helemaal missen, dus is er toch een wedstrijd met digitale inzending, beoordeling en expositie.

Er is nog nooit een beter moment geweest om een quilt te maken. In alle rust door de coronamaatregelen een quilt maken ! Meedoen met de wedstrijd zonder het gedoe van het opsturen met de post, zoals we van voormalig deelnemers wel horen.
Het Festival of Quilts organiseert al 17 jaar Europa’s grootste quiltwedstrijd en is meestal een van de grootste showattracties van de show, met meer dan 800 inzendingen.
Dit jaar geen live show, maar wel een digitale expositie en kans op publicatie in een magazine.

Zoals gebruikelijk zijn er 12 categorie├źn om uit te kiezen:
Beginnende Quilts;
Art Quilts,
Traditionele Quilts,
Hedendaagse Quilts,
Moderne Quilts,
Groeps Quilts,
Quilt gemaakt door 2 personen,
Figuratieve Quilts,
Miniatuur Quilts,
Quiltcreaties,
Jonge Quilters
Europese Quilt Association – inzenden voor de internationale groep van EQA.

Klikken op bovenstaande link geeft de omschrijving wat er onder die categorie valt. Het is heel belangrijk dat je deze definitie goed leest. Zie eventueel de voorbeelden van eerdere winnaars die bij iedere categorie te vinden zijn.

De foto’s van de quilt moeten ingestuurd zijn voor middernacht 3 juli 2020. De exacte formulering van de regels voor deelname kun je hier vinden. Klik om je rechtermuisknop en vertaal de tekst in het Nederlands. Soms is dat door de vertaling wat krom geformuleerd maar je snapt wel goed wat ze bedoelen.

De kosten voor deelname zijn £ 16 (£ 14 voor leden van het Quiltersgilde). Dit bedrag is per inzending verschuldigd.

Kijk als je geïnteresseerd bent verder op de website van het Quiltersgilde!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten