donderdag 2 april 2020

Shetland Woolweek beanie 2020


De afgelopen jaren hebben we jullie af en toe verteld over de Shetland Wool Week, een groot wol-evenement op de Shetland eilanden (ten noorden van Schotland) dat elk jaar gehouden wordt. Dit jaar is het van 26 september tot 4 oktober. Nog ver genoeg weg dat het misschien door kan gaan omdat het coronavirus dan zijn beste tijd wel weer heeft gehad.
Er zijn allerlei tentoonstellingen, workshops en excursies en het gaat allemaal over schapen, garens, en wat je daarmee kunt doen. Ik ken iemand die daar heel blij alle tinten van een soort wol heeft aangeschaft. Zo mooi!
Ieder jaar geven ze een gratis patroon van een muts (de beanie) en dat is vaak erg leuk. Vorig jaar stonden er schaapjes op en daar heb ik veel leuke reacties op gehad.
Dit jaar is hij ook weer prachtig! Dus als je toch thuis zit heb je misschien zin om een muts te breien voor in betere tijden.
Het patroon vind je hier. Het is gratis maar op de website vragen ze om een geheel vrijwillige donatie omdat het voor hen ook moeilijk is om de eindjes aan elkaar te knopen. Dus laten we ze steunen als dat kan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten