vrijdag 13 maart 2020

Textielfestival 2020 en Corona virus

De huidige regelgeving rondom het Corona virus roept de nodige vragen op over de doorgang van het Textielfestival 2020 13 t/m 16 mei 2020. Natuurlijk volgen we hierbij de richtlijnen van RIVM en GGD.

Het Textielfestival 2020 is een activiteit van het STIDOC waarin de 7 grote textielverenigingen en Museum de Kantfabriek vertegenwoordigd zijn. Gezamenlijk dragen we de verantwoordelijkheid voor het organiseren van het Textielfestival, en daarnaast zijn er honderden textielkunstenaars en vrijwilligers betrokken bij de organisatie in de Pieterskerk en bij de exposities daarbuiten, binnen de singels van Leiden.Op dit moment zijn veel mensen in het land bezig met textielwerk of andere voorbereidende werkzaamheden voor de exposities. Daarom hecht het bestuur van STIDOC er aan ons huidige standpunt te communiceren:

a. Primair gaan we er van uit dat alles door kan gaan van 13 t/m 16 mei 2020 en zetten we onze voorbereidende werkzaamheden op alle fronten door. 
b. Mocht onverhoopt de Pieterskerk de deuren niet mogen openen op de bewuste data, van overheidswege of anderszins, dan zullen we ons opnieuw beraden. Uitstellen naar een andere datum is met 54 textielroute lokaties nagenoeg onmogelijk.

We zullen via de site en naar de deelnemers blijven communiceren hoe we er mee om zullen gaan. Maar vooralsnog wijzigt er niets in onze plannen om er een geweldig evenement van te maken!

Vragen? Mail naar:  contact@textielfestival.nl  

Namens bestuur STIDOC
Nienke Smit (voorzitter)

1 opmerking:

  1. Ik zag vanmorgen in de krant dat een bekende viroloog verwacht dat het snel minder wordt, dus hopelijk kan het festival doorgaan.

    BeantwoordenVerwijderen