donderdag 26 maart 2020

Soepel meebewegen: het ansichtkaartenproject

kaart Marjolein

Voor het Textiel Festival (je weet wel, dat festival dat verplaatst is naar 12 t/m 15 mei 2021) waren veel mensen binnen de verenigingen bezig met het Ansichtkaartenproject.
In het Ansichtkaartenproject worden kaarten gemaakt over de festivalthema's: bagage, denkend aan thuis en over grenzen. Volgend jaar gaan we ze zien!

Het Quiltersgilde heeft er nu een actuele bezigheid van gemaakt.
Tijdens deze moeilijke periode van sociale onthouding is het fijn om het leven van de leden een beetje op te fleuren.  Daarom is het initiatief genomen om kaarten te gaan maken voor de  oudere leden van de vereniging.

Door het Coronavirus zijn veel van de, met name oudere, leden aan huis gebonden en alleen. Juist quilters vinden het fijn om bij elkaar te komen in een bee en dat gaat nu even niet.

Om deze groep leden een hart onder de riem te steken vraagt het gilde aan haar leden om een zelf gemaakte kaart op te sturen met daarop een aardige persoonlijke boodschap en wellicht je telefoonnummer en/of je emailadres en je woonplaats.
Hier een link, naar een hoe je een kaartje kunt maken; in het voorbeeld praten we over de maat 10 x 15 cm, maar de maatvoering is in dit geval vrij.
De kaarten worden verzameld bij het Quiltersgilde en daar doorgestuurd (want je mag immers geen adressen beschikbaar stellen in verband met de privacy).

Leuk initiatief!
Ook een idee voor anderen? (N.b.: je hoeft het natuurlijk niet via je vereniging doen, gewoon naar je handwerkkennissen is natuurlijk ook leuk!)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten