zaterdag 14 maart 2020

Arts & Crafts in de Pieterskerk : Weefcollectief Metamorfose

Tijdens het Textielfestival in Leiden (13 t/m 16 mei 2020) wordt in de Pieterskerk een unieke arts and crafts markt gehouden. In deze serie stellen we de deelnemers en hun werk voor. Weefcollectief Metamorfose is een groep van acht enthousiaste weefsters die om de zes weken bij elkaar komt en elkaar inspireert tot nieuw weefwerk. We bespreken ieders werk en geven daar onze kijk op. We vragen onderling advies wanneer we even niet meer weten hoe verder te gaan of als we twijfelen over de vele mogelijkheden.Iedereen in de groep heeft zijn eigen stijl en voorkeur voor bepaalde materialen en weeftechnieken. We weven met o.a. katoen, wol, linnen, polyester, koperdraad en paardenhaar, zowel twee- als driedimensionaal. Sommige van ons pakken het heel technisch aan op veel schachten en anderen laten zich meer leiden door kleuren en materialen.

Jaarlijks kiezen we een thema als uitgangspunt voor ons werk. Soms maken we ook een groepswerk rond een thema.


De leden van het collectief zijn:

Paulien van Asperen, Tonny van den Berg, Thera Berkhout, Ank Hazelhoff, Marijke Jochijms, Lia Rath, Marijke Scheepstra en Nel Vervoorn. Weefcollectief Metamorfose is in 2016 opgericht door Ank Hazelhoff.

Op onze website www.weefcollectiefmetamorfose.nl vindt je informatie over ons, foto’s van de werken die we de afgelopen jaren gemaakt hebben en expositiedata.


Tijdens het Textiel Festival zal ons nieuwste groepswerk genaamd “Planetarium” hoog bovenin de Pieterskerk te bewonderen zijn. Weefcollectief Metamorfose is aanwezig op de Arts & Crafts markt in de Pieterskerk op zaterdag 16 mei

Geen opmerkingen:

Een reactie posten