woensdag 11 maart 2020

Arts & Crafts in de Pieterskerk : Lucie le Poole

Tijdens het Textielfestival in Leiden (13 t/m 16 mei 2020) wordt in de Pieterskerk een unieke arts and crafts markt gehouden. In deze serie stellen we de deelnemers en hun werk voor. 

In deze blogpost: Lucie le Poole uit AmsterdamUNSTITCHED
Mijn textiele objecten zijn samengesteld uit stukjes die geknipt zijn uit geborduurde schilderijen. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw werden er met eindeloos geduld veel van deze borduursels gemaakt. Nu wil niemand wil ze meer ophangen, ze passen niet meer bij onze smaak. Maar als je goed kijkt zie je allerlei prachtige details, kleuren en structuren.
Daarom geef ik de borduursels een nieuw leven en was, knip, naai en combineer ik net zo lang tot er nieuwe composities en verhalen ontstaan. Abstract en realistisch, oud en nieuw tegelijk. Schilderijen van stof, door vele handen gemaakt.OPLEIDING
Naaien, borduren, kantklossen en nog veel meer leerde ik van mijn groot èn overgrootmoeder in Leiden Mijn opleiding volgde ik op de Rietveld Academie in Amsterdam.


Lucie le Poole is op vrijdag 15 mei in de Pieterskerk te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten