woensdag 4 maart 2020

Arts & Crafts in de Pieterskerk : Hilde Hoogwaerts

Tijdens het Textielfestival in Leiden (13 t/m 16 mei 2020) wordt in de Pieterskerk een unieke arts and crafts markt gehouden. In deze serie stellen we de deelnemers en hun werk voor. 


Hilde Hoogwaerts: De afgelopen 28 jaar heb ik in 11 verschillende landen gewoond waarvan de laatste 3 jaar in Ghana. Vooral deze tijd in West-Afrika heeft mijn textiele werk enorm beïnvloed. Het samenbrengen van de verschillende kleuren en designs van de Afrikaanse stoffen is een ware uitdaging geworden in mijn quilts, wandkleden en dozenTijdens het Textiel Festival in Leiden zal ik op donderdag en vrijdag aanwezig zijn met een stand op de Arts en Crafts markt. Op deze dagen zal ik met name deze met stof beklede dozen meebrengen in allerlei afmetingen en kleuren. Zeker nu we aangespoord worden om minder plastic te gebruiken en we daarnaast onze naaispullen, garens, kralen, etc. georganiseerd willen houden, zijn mijn dozen een leuk alternatief. Je kunt bij mij terecht voor naaidozen, dozen voor Aurifil klosjes, borduurgaren, businesskaartjes, etc. Net als voor mijn quilts gebruik ik voor mijn dozen voornamelijk Afrikaanse prints die ik in Ghana heb gekocht. Daarbij let ik op kleine details in de verschillende prints en gebruik ik ook kralen van recycled glas of messing, eveneens uit Ghana. De dozen snijd ik zelf op maat uit zuurvrij (pH neutraal) karton.

Mocht je iets specifieks willen bestellen, dan kan ik dit in overleg voor je maken.


www.geckoboxes.com
www.instagram.com/hildehoogwaerts
www.instagram.com/geckoboxes 

Hilde Hoogwaerts is op donderdag 14 en vrijdag 15 mei in de Pieterskerk te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten