zondag 23 februari 2020

Ontwerpen en collectioneren - door Joanne-Rose Buter

Tijdens het Textielfestival in Leiden (13 t/m 16 mei 2020) worden een aantal unieke dagworkshops georganiseerd. In deze serie stellen we de docenten en hun onderwerp voor.

Joanne-Rose Buter (26 jaar en woonachtig in Utrecht) is haar hele leven al gepassioneerd over kleding maken en de wereld hieromheen. Dit is voor haar de reden geweest om Mode en Maatkleding te studeren. Om nog meer uit zichzelf te halen is de docenten opleiding Beeldende Kunst en Vormgeving gevolgd zodat haar kennis kan worden overdragen aan anderen. Inmiddels is zij werkzaam op het Deltion College te Zwolle, als docent op de afdeling Mode.
Workshop

In deze workshop leer je los te komen van de standaard ontwerp technieken. Het geeft je een nieuwe kijk en nieuwe inzichten op de manier van ontwerpen. Op een gestructureerde manier doorlopen we verschillende fases in het ontwerpproces zoals het kiezen van kleuren, stoffen en vormen waardoor kleding ontstaat i.p.v. dat je kleding bedenkt. Door middel van deze werkwijze leer je mode ontwerpen die vanuit je gevoel ontstaan en daardoor ook dichter bij jou staat als ontwerper. Het resultaat is een collectieboard die als basis dient voor het ontwerpen van een collectie.

We werken in de workshop met 5 opdrachten kaarten die je meenemen in het ontwerp proces. Als eerste richten we ons op de doelgroep en de kern van een collectie. Daarna kies je de kleuren en stoffen die daarbij aansluiten. En als laatste verzamel je materiaal en stel je jouw collectie samen.

De werkwijze is ook heel geschikt om eigen ontwerpen te maken die voor allerlei werkwijzen en technieken bruikbaar zijn.De workshop met Joanne-Rose Buter is te volgen op:

workshop no 17 zaterdag 16 mei

Nieuwe Energie 3e Binnenvestgracht 23, 2312 NR
tijd 10.00 – 15.30 uur
kosten € 85 exclusief materiaalkosten
inclusief koffie/thee en lunch

Hier kun je je plaats reserveren om deel te nemen:
https://www.textielfestival.nl/tickets/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten