zondag 2 februari 2020

Museum Masterclass - Japanmuseum Sieboldhuis - hoe gaat het?

In aanloop naar het Textielfestival 2020 in Leiden, worden er in verschillende musea masterclasses georganiseerd met het thema 'Museum collectie als inspiratiebron'. Via dit blog volgen we de deelnemers. Dit keer Anja van Dijk:


Toen de oproep kwam om in te schrijven voor een museum masterclass gedurende het Textielfestival van 13 t/m 16 mei 2020 in Leiden trok ik de stoute schoenen aan en schreef ik in. Er gingen al geluiden dat er heel veel aanmeldingen waren voor deze masterclass. Mijn verbazing was dan ook groot dat ik een bericht kreeg dat ik mocht deelnemen. Er was een extra museum toegevoegd, het Japanmuseum Sieboldhuis en daar zou ik aan mogen deelnemen. Blij maar ook best eng. Een werkstuk in een museum, dat is nogal wat.


Maar hoe leuk en leerzaam is deze masterclass die begeleid wordt door Erna van Sambeek en waaraan 12 medekunstenaars aan deelnemen.

We zijn hartelijk ontvangen in het museum, we kregen een fantastische rondleiding en vanuit het museum zijn de mensen betrokken, aardig en wordt er meegedacht. Bovendien worden we super verzorgd.

Maar er moet natuurlijk wel een kunstwerk uit vloeien wat we gaan presenteren en de weg daarnaartoe wordt door Erna uitstekend begeleid. De opdracht is een inspiratiebron uit het museum kiezen maar we mogen ons ook gaan verdiepen in alles wat met Japan te maken heeft en dat als inspiratie gebruiken.We hebben ons georiënteerd, geoefend, onderzoek gedaan, huiswerk gedaan, we zijn uitgedaagd, we hebben teleurstellingen moeten verwerken, we hebben uitgevoerd, feedback gekregen en nu na 3 lessen met nog 1 bijeenkomst te gaan heb ik mijn prototype van mijn kunstwerk klaar en kan ik overgaan tot de definitieve uitvoering.
Ik ben blij met mijn idee en het kunstwerk wat ik ga maken. Onze expositie zal te zien zijn in het Sieboldhuis tijdens het Textielfestival 2020 in Leiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten