maandag 24 februari 2020

Kostuum geïnspireerd op de 17e eeuw
Truus de Kanter staat op het Textielfestival in Leiden in de stand van de Kostuumvereniging en het zou Truus niet zijn als ze daar niet een gepast kostuum bij aandeed. Liever gezegd: een gepast kostuum voor maakte. Het wordt een kostuum dat geïnspireerd is op de kleding uit de 17e eeuw. Ja inderdaad met zo'n kraag!
Truus laat ons de stappen volgen in het maakproces.  De foto hierboven laat een stukje zien van het onderzoek dat ze deed naar het juiste kantpatroon. Dat wordt dan weer omgezet in een borduurpatroon is het idee.
Hieronder een foto van het uitwerken van de kraag.Ondertussen is Truus al weer een heel stuk verder en worden er patronen geknipt voor de legging en het jasje.Het is trouwens de bedoeling dat er een tweede kraag komt die van echt kant is. Liesbeth van Loo van de LOKK is bezig om daar een kant voor te klossen. Zo zie je maar dat samenwerking tussen de vereniging héél productief kan zijn! De kragen zijn om de beurt te bewonderen op het Textielfestival in Leiden op 13 t/m 16 mei.


Pieternel Hol


Geen opmerkingen:

Een reactie posten