maandag 3 februari 2020

Honderdduizend bomen en een bos van draad - vervolg

Met een groots project viert kunstenaar Sara Vrugt de natuur en het belang ervan. In 2020 borduurt zij een bos van honderd vierkante meter. En jij kunt meedoen!Het borduurwerk komt tot stand in een pop-up atelier dat vier seizoenen lang door het land reist. Daar worden de bomen geborduurd naar aanleiding van persoonlijke natuurverhalen die bezoekers en deelnemers er vertellen.
Alle verhalen krijgen een eigen plek in het geborduurde bos en samen vormen ze een kunstwerk waarin je in gedachten kunt verdwalen.
In het werk is ruimte voor alle soorten bomen, en er is ruimte voor alle soorten mensen om daar aan bij te dragen, ervaring is geen vereiste. Loop binnen en doe mee!

Na voltooiing van het kunstwerk wordt samen met de partners IVN en TreeSisters een echt bos geplant.

Zo groeit er behalve het bos van draad op doek ook een weefsel van mensen en een levend woud van honderdduizend bomen.

Doe je ook mee? Hier vind je alle informatie:Facebook Statusupdate van Willemien Westenenk:We zijn dik een week geleden gestart met de daadwerkelijke uitvoering van het grote project Honderdduizend bomen en een bos van draad. Een project van de geweldige Sara Vrugt.
We zitten nu s’middags te werken in de Centrale Bibliotheek Den Haag. Een zeer gastvrije en levendige Bieb die heel goed gebruikt wordt.
Samen met Majo van der Woude waren we nu de borduurbegeleidsters. Tot onze vreugde kwamen er veel mensen binnen wandelen, soms alleen om te kijken, een paar steekjes te zetten, of om een hele middag te borduren. Jong, oud, man, vrouw, jongen, meisje vonden hun weg naar het borduurwerk en ook zo leuk, uit alle windstreken van de wereld. Mooie flarden van gesprekken kwamen langs.
Ben erg benieuwd naar de verhalen die de verhalenverzamelaar heeft kunnen opnemen. Vandaag ( vrijdag 31 Jan) zal top borduurster Paola Valentina Varela Marnich de begeleidster zijn. .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten