woensdag 5 februari 2020

Glas en textiel - door Fleur van den Berg

Tijdens het Textielfestival in Leiden (13 t/m 16 mei 2020) worden een aantal unieke dagworkshops georganiseerd. In deze serie stellen we de docenten en hun onderwerp voor.
Beeldend kunstenaar Fleur van den Berg onderzoekt in haar werk het menszijn. Wat betekent het om in deze tijd te leven als mens? Hoe ga je om met alle informatie en beelden die je tot je krijgt via alle media? Wat is waar en wat niet? Hoe staat jouw handelen in verband met mens en natuur elders op de wereld? Wat is je relatie tot je naasten?

Sommige van haar beelden roepen een lach op en andere maken heftige emoties los bij mensen. De beelden zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals glas, textiel en keramiek. Er zijn mensachtige figuren, mensplanten, wezens met veel ogen, soms een dier of plantachtig element met vreemde onherkenbare huid, textuur. Haar materiaalgebruik roept verwondering op, men wil het aanraken. Naast haar beelden maakt zij ook tekeningen van mensfiguren in glas.
Workshop

Maak kennis met de wondere wereld van glas. Glas en textiel zijn goed met elkaar te combineren, het transparante glas geeft een mooi contrast aan het zachte en flexibele textiel. Het kan inspireren tot het uitproberen van nieuwe technieken wanneer je het gesmolten glas gaat verwerken in je textielwerk.

In de workshop leer je technieken om het glas te snijden en breken. Er is een uitgebreid kleurenpalet in glas. Na afloop gaan de stukjes in de oven om het te smelten, dat noemen we ‘glas fusen’. Wanneer het glas is afgekoeld wordt het naar je opgestuurd. De glazen stukjes kun je verwerken in een textielwerkstuk door het in te sluiten, te lijmen of bijvoorbeeld door gebruik te maken van openingen in je glasstukjes.De workshop met Fleur van den Berg is te volgen op:

workshop no 13 - zaterdag 16 mei 2020

Lokatie:
Ateliers Haagweg Haagweg 4, 2311 AA Leiden
Tijd: 10.00 – 15.30 uur
Kosten € 85 exclusief materiaalkosten € 10
inclusief koffie/thee en lunch

Hier kun je je plaats reserveren om deel te nemen:
https://www.textielfestival.nl/tickets/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten