zaterdag 22 februari 2020

Arts & Crafts in de Pieterskerk : Marian Sturkenboom

Tijdens het Textielfestival in Leiden (13 t/m 16 mei 2020) wordt in de Pieterskerk een unieke arts and crafts markt gehouden. In deze serie stellen we de deelnemers en hun werk voor. Handgemaakte sieraden door Marian Sturkenboom:
'Ontwerpinspiratie vind ik vanuit de schoonheid van het materiaal wat nieuwsgierig maakt,
van natuurlijke vormen en structuren die intrigeren naar transparantie in materiaal, ruimte creëren
door vorm en techniek. 

Degene die het draagt wordt onderdeel  van het sieraad.'Het begint met de schoonheid van materiaal.
Het materiaal vinden ... ontdekken ... ideeën combineren ... zoeken naar vorm en techniek is voor mij een rondgaand proces. Van begin tot eind kan ik de regie houden want het bijzondere gebeurt allemaal onder mijn eigen handen. Daarom is het voor mij belangrijk om het grootste deel van het proces in mijn werkplaats te laten plaatsvinden.
Materialen als staaldraad, nylondraad, verschillende metalen, siliconenrubber, hars en objecten uit de natuur zijn bronnen voor mijn werk. Transparantie, lichtheid en ruimte creëren in ontwerp techniek en/of materiaal zijn een terugkerende waarde.'
Marian Sturkenboom is op vrijdag 15 en zaterdag 16 mei in de Pieterskerk te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten