donderdag 27 februari 2020

12 maart 2020: lezing textielontwerper Joost Post over eigen werk


Tijdens het textielfestival in mei verzorgt Joost Post een Museum masterclass. Maar eerst komt ze naar onze weefkring!
Joost Post is opgeleid als textielontwerper aan de Academie Minerva in Groningen en de Gerrit Rietveld academie Amsterdam. Deze jongedame heeft zich gespecialiseerd in weven en heeft na haar studie jarenlang geweven interieurcollecties gemaakt.
Naast haar werk als textielontwerper is ze als docent verbonden aan de afdeling TXT op de Rietveldacademie en de afdeling Textiel & Mode op de KABK (Den Haag).
Sinds enkele jaren richt ze zich minder op de industrie en meer op vrij werk, waarin ze zich los probeert te maken van het platte vlak en de restricties die onlosmakelijk verbonden zijn met de weeftechniek.
In deze lezing zal ze meer vertellen over haar eigen werk, hoe dit zich door de jaren heen heeft ontwikkeld en welke rol het onderwijs daarin heeft gespeeld. Hieronder een jacquard weefsel van Joost Post, op de titelpagina van dit boekje zie je haar ajourweefsel, ook op en jacquard getouw. Meer voorbeelden op www.joostpost.nl.
12 maart 2020, 20.00 - 22.00 uur, Wijkgebouw De Vlonder, Florasingel 38, 6043 WD Roermond Informatie bij Marie-José Houben weefkringmiddenlimburg@gmail.comGeen opmerkingen:

Een reactie posten