zondag 12 januari 2020

Voelkussens naaien voor mensen met dementie - doe mee!

Mensen met dementie kunnen erg in zichzelf teruggetrokken raken of last hebben van rusteloze handen. De voelkussens zijn gericht op stimulatie van met name de tastzintuigen  Gebruik van verschillende kleuren, texturen in stof, hardere en zachtere vormen in vele formaten worden op het voelkussen aangebracht. Aaien, knijpen, drukken, voelen aan kleurrijke linten, knopen, zachte en ruwe lapjes stof maakt mensen met dementie rustiger maar prikkelt ook hun zintuigen zodat ze alerter blijven en hen helpen contact aan te gaan met hun omgeving.  


Zorggroep Noord-West Veluwe heeft een oproep gedaan om 45 voelkussens te maken voor verschillende lokaties. Op 14 maart 2020, nationale NL Doet dag, wordt de aftrap gegeven op lokatie De Amaniet in Ermelo, waar we ter plekke beginnen met het maken van de kussens. 


Wie wil komen helpen om deze voelkussens te maken? Materialen zijn ter beschikking gesteld vanuit verschillende kanten. We zoeken mensen die kunnen naaien en die hun naaimachine en naaigerei mee willen nemen! Voor een lunch wordt gezorgd en een praatje met de bewoners zit er die dag ook zeker in. 


Lokatie:
De Amaniet
Varenlaan 129
3852 CP  Ermleo

Voor vragen en/of aanmelden kun je mailen naar: voelkussens@gmail.com

We beginnen om 10 uur en eindigen om 16 uur!

NB. Mocht je willen helpen maar niet naar de lokatie kunnen komen, na 14 maart zullen we op dit blog een beschrijving plaatsen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten