donderdag 30 januari 2020

Vezel, vezels, vezelen

En het is weer gelukt... mijn nieuwste werk voor de Fifteen by Fiteen groep is klaar en kan zo klaargezet worden voor publicatie. Iedere twee maanden een artquilt maken van 15 x15 inch naar een van te voren vastgesteld thema, dat is wat we met vijftien vrouwen uit verschillende delen van de wereld doen.
Op 1 februari publiceren we onze eerste werk van dit jaar. Het is best een lastige dit jaar, 6 letters die het meest gebruikt worden in het Engels, dat is het uitgangspunt. De rest mag zelf ingevuld worden, het onderwerp moet wel met de letter te maken hebben. Of je een serie van meerdere werken ervan maakt mag ook zelf bepaald worden. Een tipje van de sluier, ik maak een serie van 6, die ik Upcyclen noem. Als uitgangspunt gebruik ik een damasten tafelkleed uit de kringloopwinkel.


detail serie Upcyclen - Eke Krug

In Vezel een artikel dat ook met upcycling te maken heeft. Anne Marie van der Veen, van Kunstzinnig textiel, werkt dagelijks met gebruikte stoffen en materialen om nieuwe kleding te maken. Dit keer maakt zij een warme winterjas uit het kostuum van een dierbare oom en noemt het mijn oom-jas.


Mijn oom-jas - Anne Marie van der Veen


Marianne Verhulst neemt afscheid van het textielonderwijs en kijkt terug op haar 38 jaren als docente. Vele leerlingen leerden niet alleen de kneepjes van het vak, maar ook de ontwerpfase kreeg veel aandacht. Marianne blijft als cursist verbonden aan haar hechte groep, nadat Ilse Vermeulen het stokje heeft overgenomen. Niet alleen het werken met textiel, maar ook het uitwisselen van wel en wee wil ze niet missen.


eigen werk - Marianne Verhulst

Veel verschillende onderwerpen komen iedere keer weer voorbij als je Vezel openslaat. Volgende maand komen er weer andere zaken aan bod. En dan zijn we ook alweer volop in voorbereiding om het maartnummer op tijd bij de drukker en op de mat te krijgen.

Tot de volgende keer, voor meer informatie vezel.orgGeen opmerkingen:

Een reactie posten