vrijdag 10 januari 2020

Sieraad en textieltechnieken met Floor Max

Tijdens het Textielfestival in Leiden (13 t/m 16 mei 2020) worden een aantal unieke dagworkshops georganiseerd. In deze serie stellen we de docenten en hun onderwerp voor.
Floor Max werkt sinds haar afstuderen in 1993 aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als beeldend kunstenaar en ontwikkelt en ontwerpt collecties sieraden/accessoires.

De plantenwereld en architectuur zijn een belangrijke inspiratiebron bij haar zoektocht naar heldere en logische vormen. De ogenschijnlijke kwetsbaarheid van haar werk wordt door geraffineerde technieken omgezet in krachtige beelden en sterke constructies.

Zij heeft een voorliefde voor metaal en werkt meestal met zilver waarmee ze oneindig experimenteert en dat zij combineert met andere materialen zoals edelstenen, glas, textiel. Naast de gebruikelijke edelsmedentechnieken hanteert zij textiele technieken, zoals haken, breien, wikkelen en weven om haar sieraden vorm te geven.  Meer informatie vind je op haar website: http://www.floormax.nl/aktueelDe workshop
Tijdens deze workshop laat ik je zien hoe je textiel en textieltechnieken kunt gebruiken om sieraden te maken. Na een korte introductie vertel ik iets over het moderne sieraad, waarna je snel zelf aan de slag gaat. Aan de hand van korte opdrachten oefen je verschillende technieken en probeer je een aantal materialen uit. Na de middagpauze kun je een idee uitwerken tot een sieraad. De nadruk in deze workshop ligt op experiment en het opdoen van nieuwe ideeën.

De workshop met Floor Max is te volgen op:

workshop 4 - woensdag 13 mei

Lokatie: Nieuwe Energie 3e Binnenvestgracht 23, 2312 NR
Tijd 10.00 – 15.30 uur
Kosten € 85 exclusief materiaalkosten inclusief koffie/thee en lunch

Hier kun je je plaats reserveren om deel te nemen:
https://www.textielfestival.nl/tickets/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten