zaterdag 25 januari 2020

Recycle, remake, recolour - door Jessica den Hartog

Tijdens het Textielfestival in Leiden (13 t/m 16 mei 2020) worden een aantal unieke dagworkshops georganiseerd. In deze serie stellen we de docenten en hun onderwerp voor.

Jessica den Hartog heeft sinds haar studie al een fascinatie voor plastic. Met name de kleurvariatie is voor haar belangrijk. Daarom recyclet zij op kleine schaal haar eigen plastic per soort en per kleur, om een eigen grondstof te creëren. Tijdens haar onderzoek is het proces even belangrijk als het resultaat. Het continu voort willen borduren op het materiaal om het vernieuwend toe te kunnen passen. Experimenteren met materiaal, kleur en techniek geeft steeds nieuwe inzichten en resultaten.

Plastic Fantastic workshop
Workshop
Hoe kun je plastic afval transformeren tot een esthetisch materiaal? Vanuit onderzoek naar materiaal, mens en circulariteit experimenteert Jessica met circulaire kunststoffen. Zij recyclet op kleine schaal het plastic HDPE per soort en per kleur, om een eigen grondstof te creëren. Haar kleur- en materialenbibliotheek ReColored biedt nieuwe inzichten in het gebruik van circulaire kunststoffen. Met elkaar is het mogelijk om het gebruik en de productie van deze materialen te verhogen!


Recoloredlibrary


Tijdens de workshop neemt ze je mee in haar werkwijze. Je start in duo’s en ontdekt al experimenterend de verschillende mogelijkheden van gerecycled plastic. Hoe zet je deze grondstof om naar een eigen materiaal en hoe pas je het op een vernieuwende manier toe? Laat je leiden door het materiaal en experimenteer met kleur, vorm en verschillende technieken. Daag jezelf uit om het materiaal volledig naar je eigen hand te zetten. Met elkaar is het mogelijk om grenzen te verleggen, zodat het gebruik van esthetische, duurzame kunststoffen onze toekomst wordt! Aan het eind van de dag bespreken we alle gemaakte samples en neemt ieder 5 à 10 kleurrijke materiaalsamples gemaakt van gerecycled plastic mee naar huis.De workshop met Jessica den Hartog is te volgen op:

workshop no 10 - vrijdag 15 mei 2020

Lokatie:
Nieuwe Energie 3e Binnenvestgracht 23, 2312 NR Leiden
Tijd: 10.00 – 15.30 uur
Kosten € 85 exclusief materiaalkosten materiaalpakket € 10
inclusief koffie/thee en lunch

Hier kun je je plaats reserveren om deel te nemen:
https://www.textielfestival.nl/tickets/Geen opmerkingen:

Een reactie posten